Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 24. juli

• To branner i Trøndelag
• Kina ut mot Taiwan-støtte
• Sko solgt for 3,8 millioner

Morgonpakke 24. juli
Foto: NTB Scanpix

To branner i Trøndelag
Fire personer ble evakuert etter at det begynte å brenne i en flermannsbolig på Tempe i Trøndelag. Etter et søk i huset tror ikke politiet det er flere inne, selv om det er flere registrert på adressen. Litt senere brøt det ut brann i ei hytte i Namsos, og den personen som var der inne kom seg ut. Ifølge politiet er hytta totalskadd.

Laster Twitter-innhold

Kina ut mot Taiwan-støtte
Kinas forsvarsminister Wu Qian sier landet ikke vil utelukke å bruke makt for å gjenforene Taiwan med fastlands-Kina. Samtidig fordømmer han USA for å godkjenne våpensalg for 2,2 milliarder dollar, og mener stormakten bidrar til å undergrave global stabilitet. Han fastholder at den største sikkerhetstrusselen er det han kaller Taiwans «separatist-styrker». Taiwan og Kina har hatt et spent forhold siden Taiwan erklærte selvstendighet for rundt 70 år siden.

Sko solgt for rekordhøy sum
En av Nikes «Moon Shoes» ble solgt på auksjon i New York i natt, til rekordhøye 473.500 dollar, nesten 3,8 millioner kroner. Bare tolv par av skoen ble laget, og den er blant verdens mest sjeldne. Ifølge New York Post var det den kanadiske samleren Miles Nadal som vant budrunden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no