Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 24. februar

- Kim Jong-nam ble drept med nervegassen VX
- Duterte-kritiker pågrepet og siktet for narkotikaforbrytelser
- Casper Ruud til kvartfinale i ATP-turnering i Brasil

Dette skjedde i natt 240217
Foto: AP, NTB/Scanpix

Kim Jung-uns halvbror ble drept med nervegass

Malaysisk politi opplyser at nervegiften VX er blitt funnet på ansiktet til den drepte halvbroren til Nord-Koreas leder. Nervegiften ble funnet ved å ta prøver fra ansiktet og øynene til Kim Jong-nam, som ble angrepet av to kvinner på flyplassen i Kuala Lumpur 13. februar. Ifølge de amerikanske smittevernsmyndighetene er VX den kraftigste av alle nervegifter. Den eneste kjente bruken av stoffet er i kjemisk krigføring, og det klassifiseres som et masseødeleggelsesvåpen av FN. 45 år gamle Kim Jong-nam var halvbror til Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Han døde kort tid etter at to kvinner gikk bort til ham og smurte ham i ansiktet eller sprayet ham med en ukjent væske. Overvåkningsbilder viser at han kort tid etter angrepet tilkalte betjeningen på flyplassen som senere ringte en ambulanse. Han døde på vei til sykehus.

Kritiker av Filippinenes president fengslet

En av de fremste kritikerne av Filippinnenes president er pågrepet og siktet for narkotikaforbrytelser. Opposisjonspolitikeren Leila de Lima har kritisert Rodrigo Dutertes brutale krig mot narkotikakriminalitet. Siden Duterte ble president i juni i fjor har minst 7.000 mennesker mistet livet. Han har tidligere lovet belønninger til politifolk som dreper folk for å være involvert i narkotikakriminalitet. De Lima nekter for anklagene og sier det er et forsøk på å bli kvitt kritikere i landet.

Casper Ruud til kvartfinale i ATP-turnering

Casper Ruud vant mot grusspesialisten Roberto Carballes Baena og tok seg videre til kvartfinalen i ATP-turneringen i Brasil. Den norske tenniskometen slo Baena og settene endte 6-7, 6-4, 7-6. Ruud er dermed den første nordmannen i en kvartfinale på verdenstouren siden faren Christian Ruud i 2001, skriver Tennis-Norge.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no