Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 24. april

**Brann ved Yara på Herøya
**Macron leder foran Le Pen
**IS-angrep i Irak

Morgenpakke 23. april 2017
Foto: Muhammad Hamed / Eric Feferberg / Anne Lognvik / Reuters / AFP / NRK

Brann ved Yara på Herøya

Det brøt ut brann i Yaras ammoniakkfabrikk i Herøya Industripark ved 3-tiden i natt. Det brant i en kompressorsal, opplyser operasjonsleder ved Telemark politidistrikt Ådne Røilid til NRK. Politiet satte stab, i tilfelle situajsonen skulle eskalere, og om det skulle bli gasslekkasje, sier Røilid. Brannen gjorde at det ble utløst lokal alarm i fabrikkområdet. Ved 5-tiden i morges sa fabrikksjef ved Yara, Per Knutsen at brannen var slokket.

Eksplosjon og brann på ammoniakkfabrikk i Porsgrunn

Les også: Eksplosjon på Norges største industriområde: - Eksplosjon og brann på ammoniakkfabrikk i Porsgrunn - Dagbladet

Macron leder foran Le Pen

Etter at 97 prosent av stemmene i Frankrike er opptalt, viser resultatet at sentrumspolitikeren Emmanuel Macron får mest støtte med 23,9 prosent. Tall fra det franske innenriksdepartementet viser at Macron og høyrepopulisten Marine Le Pen får mest støtte av de elleve presidentkandidatene i første runde av valget, og dermed går videre til siste runde om to uker. Macron fikk 23,9 prosent av stemmene, mens Le Pen fikk 21,4 prosent. Resultatet er et stort nederlag for de tradisjonelle partene i fransk politikk, når verken høyresiden eller venstresiden har klart å stable på beina nok støtte til en presidentkandidat.

Les også: Stemmene er talt opp: Macron eller Le Pen blir Frankrikes neste president - Presidentvalg i Frankrike 2017 - VG

IS-angrep i Irak

Terroristgruppen IS har drept ti soldater i et bakholdsangrep vest i Irak, der regjeringsstyrkene den siste tiden har ledet en offensiv mot jihadistene. En lokal militærleder opplyser at angriperne var forkledd som militære og benyttet en sandstorm i området som dekke da de angrep med automatvåpen og raketter nær byen Rutba, på veien til Jordan. Ifølge en oberstløytnant er ti drept og minst tjue skadd i angrepet, som skjedde i 18-tiden søndag lokal tid. Angrepet og antall drepte og skadde bekreftes fra flere hold.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no