Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 21. juni

• Ingen streik blant bakkemannskaper
• Enighet i lønnsoppgjøret for sykehusansatte
• Nobelmedalje solgt

SAS fly på Gardermoen

Et SAS-fly på Oslo lufthavn.

Foto: Astri Husø

Ingen streik blant bakkemannskaper
Det er oppnådd enighet i meklingen om flyoverenskomsten mellom Fellesforbundet og NHO Luftfart, opplyser Fellesforbundet i en pressemelding. Dermed blir det ingen streik blant bakkemannskaper.

– Vi er fornøyde med å ha kommet i havn etter en krevende mekling, med god bistand fra mekleren. Nå har vi kommet til en løsning som gir medlemmene våre et lønnsløft som vi håper de kan gi sin tilslutning til, sier forhandlingsleder Dag-Einar Sivertsen i Fellesforbundet.

Dersom partene ikke hadde blitt enige ville 160 av Fellesforbundets medlemmer på flyplassene i Bergen og Trondheim blitt tatt ut i streik tirsdag.

Enighet i lønnsoppgjøret for sykehusansatte
I natt ble det enighet i lønnsoppgjøret for ansatte i helseforetakene. Dette gjelder både organiserte i LO-gruppen og YS Spekter Helse.

– Vi har fått et akseptabelt resultat i tråd med resultatet i andre deler av offentlig sektor, og vi har fått gjennomslag for flere krav som er viktige for våre medlemmer, sier Lizzie Ruud Thorkildsen, forhandlingsleder for YS Spekter.

Nobelmedalje solgt på auksjon
Den russiske redaktøren Dmitrij Muratovs nobelmedalje er solgt for over 1 milliard kroner på auksjon. Kjøperen er anonym. Beløpet skal i sin helhet gå til Unicefs humanitære innsats for barn på flukt fra Ukraina-krigen.

Den uavhengige avisen Novaja Gazetas sjefredaktør fikk fredsprismedaljen i 2021. I mars i år varslet han at han ville auksjonere bort medaljen.

Fredsprisvinner og sjefredaktør i den uavhengige avisen Novaja Gazeta, Dmitrij Muratov, viste fram medaljen, som er i 23 karat gull, før den ble auksjonert bort i New York mandag.

Fredsprisvinner og sjefredaktør i den uavhengige avisen Novaja Gazeta, Dmitrij Muratov, viste fram medaljen, som er i 23 karat gull, før den ble auksjonert bort i New York mandag.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no