Dette skjedde natt til 20. november

- 28 evakuert under brann i bygård i Oslo
- USA godkjenner genmodifisert laks
- Nord- og Sør-Korea møtes til nye samtaler

Dette skjedde i natt - 20 november
Foto: Reuters / Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

28 personer måtte evakueres under brann

I Oslo kunne 28 evakuerte beboere flytte tilbake til leilighetene sine i Gyldenløves gate på Frogner ved fem-tiden. Kvart over tre fikk politi og brannvesen melding om brann i bygården, og innen en time hadde de brannen under kontroll. De 28 beboerne måtte vente på at brannvesenet undersøkte ventilasjonsanlegget for spredning.

USA godkjenner genmodifisert laks

USAs mattilsyn har besluttet at genmodifisert laks kan havne på folks middagsbord. Det er første gang et genmodifisert dyr godkjennes som mat. Beslutningen er kontroversiell, men nå har altså FDA godkjent laksen, som har fått sprøytet inn gener fra andre laksearter for å vokse fortere. En genmodifisert atlanterhavslaks kan nå voksen størrelse på 16 til 18 måneder, mot 30 måneder for vanlig atlanterhavslaks.

Nye samtaler mellom Nord- og Sør-Korea

Nord-Korea foreslår samtaler med Sør-Korea i grensebyen Panmunjom torsdag neste uke, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCN. Målet er å dempe spenningene mellom de to landene. Det sørkoreanske departementet for gjenforening bekrefter å ha mottatt forslaget og sier det skal vurdere det. I august ble landene enige om å løse den siste krisen på Koreahalvøya og å holde et nytt møte for å fortsette dialogen. Som en del av avtalen, ble det i forrige måned arrangert gjenforening mellom familier som ble splittet under Korea-krigen på begynnelsen av 1950-tallet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no