Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 2. mars

**Donald Trumps valgkamp granskes
**Sessions hadde kontakt med Russland
**Anklager politiet for å ha forfalsket bevis

Dette skjedde i natt 2. mars 2017

Donald Trumps valgkamp granskes

Etterretningskomiteen i Representantenes hus i USA, skal undersøke påstanden om samarbeid mellom Russland og Donald Trumps valgkamp, opplyser Adam Schiff, som er Demokratenes fremste medlem i komiteen, til Reuters. I en uttalelse fra komiteen heter det at Schiff og komiteleder Devin Nunes er blitt enige om å forsøke å få svar på om det var forbindelser mellom Russland og personer med tilknytning til politiske kampanjer, eller andre amerikanske enkeltpersoner.

Sessions hadde kontakt med Russland

USAs justisminister snakket med Russlands ambassadør to ganger i fjor, melder Washington Post. Det sa han ikke i høringen da han ble godkjent. Han var fortsatt senator for Alabama da han to ganger i løpet av 2016 snakket med ambassadøren, sier tjenestemenn i justisdepartementet. Det unnlot han å nevne da han ble spurt om mulige kontakter mellom Donald Trumps valgkampapparat og representanter for russiske myndigheter, melder Washington Post.

USAs justisminister unnlot å fortelle om Russland-kontakt - Donald Trump - VG

Anklager politiet for å ha forfalsket bevis

En menneskerettsorganisasjon anklager politiet på Filippinene for å ha forfalsket bevis, for å rettferdiggjøre drap i kampen mot narkotikaomsetning. Organisasjonen Human Rights Watch viser til at regimet i landet står bak drapet på over 7 000 mennesker, og de mener at president Rodrigo Duterte er ansvarlig. Human Rights Watch skriver i en rapport torsdag, at Duterte og andre myndighetspersoner har satt igang en drapskampanje, som kan være en forbrytelse mot menneskeheten.

Drapsorfre i Mexico var torturert

Politiet i Mexico har funnet 11 drapsofre som tilsynelatende også var torturert. De døde er ofre for narkorelatert gjengvold, sier en tjenestemann. De drepte, som var ni menn og to kvinner ble funnet i bydelen Boca del Rio i havnebyen Veracruz øst i landet, opplyser guvernøren i området. Guvernøren sier drapene var en del av en pågående krig mellom flere nakrotikagjenger i området rundt byen. Innenriksministeren i Mexico sa tirsdag at han vil sette inn militærpoliti i kampen mot gjengene i delstaten Veracruz.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no