Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 19. juli

• Trump nominerte ny arbeidsminister
• Flere skadd etter at biler havnet i folkemengde i England
• Mistenker mordbrann var planlagt

Morgenpakke
Foto: NTB Scanpix

Trump nominerte ny arbeidsminister

Donald Trump vil nominere Eugene Scalia til å ta over som arbeidsminister, meldte flere amerikanske medier. Kort tid senere bekreftet Trump nyheten på Twitter. – Jeg er glad for å kunngjøre at det er min intensjon å nominere Gene Scalia til å bli ny arbeidsminister, skrev Trump. Scalia er sønnen til tidligere høyesterettsdommer Antonin Scalia, og tidligere juridisk rådgiver til arbeidsdepartementet i George W. Bushs regjering.

Flere skadd etter at biler havnet i folkemengde i England

14 personer er skadd etter at to biler kjørte inn i en folkemengde under et ulovlig gateløp i Stevenage i England, melder britiske medier. De to bilene skal ha kollidert med hverandre før de ble kastet mot folk. Ifølge politiet har flere fått alvorlige skader, og tolv mennesker ble sendt til tre forskjellige sykehus i nærheten.

Mistenker mordbrann var planlagt

Ifølge Reuters skriver flere medier i Japan at politiet mistenker at mordbrannen som drepte 33 mennesker i Kyoto var planlagt. Grunnen er blant annet at mannen som ligner på den mistenkte ble observert ved en bensinstasjon med to 20-literskanner før brannen. Brannen var rettet mot animasjonsstudiet til selskapet Kyoto Animation, og 35 andre ble også skadd.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no