NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 19. januar

– Storbrann i Flekkefjord
– Lav økonomisk vekst i Kina
– Kjønnsdelt svømmeundervisning i Trondheim

Dette skjedde i natt

Storbrann i Flekkefjord

I Flekkefjord er 32 mennesker evakuert og to hus totalskadd etter en storbrann. Brannvesenet forsøker å begrense skadene på et tredje hus, sier operasjonsleder Miriam Stausland i Agder poliltidistrikt. Brannen startet klokka 1 i natt, i tre rekkehus i Anitras vei i Flekkefjord. Ingen personer er skadd i brannen, opplyser Stausland.

Lav økonomisk vekst i Kina

Kinas økonomiske vekst var på 6,9 prosent i fjor. Det er den svakeste veksten siden 1990. Selv om veksten er lavere enn på lang tid, er den i tråd med myndighetenes mål om en vekst på rundt sju prosent i løpet av året. Tallene var også på linje med det mange analytikere hadde ventet på forhånd. I 2014 var den økonomiske veksten i Kina på 7,3 prosent.

Les også: Ikke siden 1990 har Kina hatt lavere �konomisk vekst. Det kan f� alarmene til � g� - nyheter - Dagbladet.no

– Reitan-anmeldelse - en desperat handling

Rema 100-sjef Ole Robert Reitans anmeldelse av konkurrerende butikker for brudd på søndagsåpent-reglene er en desperat handling, mener BI-økonomen Odd Gisholt. Gisholt er fagansvarlig for varehandel på Handelshøyskolen BI, og mener det er uklart hva Reitan vil oppnå med handlingen, skriver Dagens Næringsliv. Han mener Reitans hovedproblem, er at de ikke har klart å bygge Brustad-buer, som kan holde søndagsåpent. Kommunikasjonssjef Mette Fossum Beyer i Rema 1000, sier de ønsker en håndhevelse av regelverket.

Kjønnsdelt svømmeundervisning i Trondheim

Huseby skole på Saupstad i Trondheim har besluttet å dele svømmingen i 8. og 9. klasse etter kjønn. Årsaken er at jenter ber om å slippe kroppspress, skriver Adresseavisen. Rektor Inger Hilstad sier kroppspresset er blitt verre med bruken av sosiale medier. Rundt 40 prosent av elevene ved Huseby skole har innvandrerbakgrunn, men ønsket om kjønnsdelt svømming har ingenting å gjøre med at skolen er flerkulturell, skriver avisen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no