NRK Meny
Normal

Dette skjedde natt til 18.november

- Air France-fly omdirigert etter bombetrusler
- Nordea kan bli svensk filial
- Danmark høymer terrorberedskapen

Dette skjedde i natt, 18. november
Foto: HANDOUT / REUTERS / BERTIL ENEVÅG ERICSON / NTB scanpix

USA omdirigerte to fly som hadde kurs for Paris

Amerikanske luftfartsmyndigheter har av sikkerhetsårsaker omdirigert to Air-France-fly som hadde kurs mot Paris, melder CNN. Flyene har landet i Salt Lake City i Utah, og i Halifax i Canada. En talsmann for det amerikanske luftfartstilsynet bekrefter at et fly på vei fra Los Angeles til Paris ble omridigert til Utah, på grunn av en sikkerhetshendelse. Flyet måtte endre rute på grunn av en bombetrussel.

Nordea kan bli svensk filial

Den nye konsernsjefen i Nordea, Casper von Koskull har lagt fram forslag om å gjøre det norske datterselskapet om til svensk filial. Ved å flytte til Sverige kan banken unngå strenge norske kapitalkrav, men Koskull sier til Dagens Næringsliv at dette ikke er den eneste grunnen til sammenslåing. Dersom Koskulls plan får gjennomslag i Nordeas styre, vil banken ha bedre muligheter til å kunne tilby lavere lånerenter og romsligere lån. Finanstilsynet har holdt tilsyn med den norske delen av Nordea, men om de flytter til Sverige, kan dette bli slutt.

Danmark høyner terrorberedskapen

Rikspolitiet i Danmark har besluttet å heve beredskapen i landet til markant forhøyet beredskap i kjølvannet av terroren i Paris. Det får nyhetsbyrået Ritzau bekreftet av politiet i Nordsjælland. Beslutningen ble tatt tirsdag kveld, samme dag som Tysklands landskamp mot Nederland ble avlyst på grunn av en terrortrussel mot fotballstadion i Hannover. I følge Extrabladet er ikke beredskapen økt på grunn av spesifikke terrortrusler,men fordi politiet har vurdert at det er økt risiko for terror etter fredagens angrep i Paris.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no