Dette skjedde natt til 18. september

  • Over 30 millioner smittet på verdensbasis
  • Norge fordømmer sperring av internett i Hviterussland
  • Ingen Trump til FNs høynivåmøte

Over 30 millioner smittet på verdensbasis

Antallet som har blitt smittet av koronaviruset i verden har nå passert 30 millioner. Det viser tall fra Johns Hopkins University. Ved midnatt 18. september var antallet smittede oppe i 30.003.378. Antallet døde etter covid-19 er 943.203.

USA, India og Brasil står for 50 % av smittetilfellene

I Norge var det var ved midnatt natt til fredag registrert 12.644 koronasmittede personer. Det er en økning på 146 tilfeller siste døgn.

Dagen før ble det meldt om 105 nye tilfeller. Til sammen er økningen de to siste dagene på 251 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

FD2A_sHb8HE corona, korona, germany

Det var ved midnatt natt til fredag registrert 12.644 koronasmittede personer i Norge.

Foto: Wolfgang Rattay / Reuters

Norge fordømmer sperring av internett i Hviterussland

29 land, blant dem Norge, står samlet om å fordømme den hviterussiske regjeringen for å angivelig ha stengt eller begrenset internett-tilgangen i landet.

Internettforstyrrelsene har forekommet etter president Aleksandr Lukasjenkos valgseier i august, som både opposisjonen og EU anser som ugyldig. Store demonstrasjoner har siden rast i landet.

Fordømmelsen kommer i en samlet uttalelse publisert av USAs utenriksdepartement.

Norge er blant 29 land som fordømmer stenging og forstyrrelser i internett-tilgangen i Hviterussland etter valget i august, der president Aleksandr Lukasjenko ifølge landets valgkommisjon fikk over 80 prosent av stemmene. Opposisjonen og EU mener valget er ugyldig.

Norge er blant 29 land som fordømmer stenging og forstyrrelser i internett-tilgangen i Hviterussland etter valget i august, der president Aleksandr Lukasjenko ifølge landets valgkommisjon fikk over 80 prosent av stemmene. Opposisjonen og EU mener valget er ugyldig.

Foto: AP

Ingen Trump til FNs høynivåmøte

USAs president Donald Trump kommer ikke til å dra til New York og åpningen av FNs hovedforsamling neste uke, sier stabssjef Mark Meadows i Det hvite hus.

Trump vil heller holde sitt innlegg fra Det hvite hus.

Lederne for hovedforsamlingens 193 medlemmer besluttet i juli å sende videoer av forhåndsinnspilte taler i stedet for å fysisk reise til New York, men det var uklart om Trump ville møte opp likevel.

President Donald Trump avviser at han skal ha kalt falne soldater for tapere. Bildet er tatt under en pressekonferanse i Washington D.C fredag.

Donald Trump kommer ikke til å dra til New York og åpningen av FNs hovedforsamling neste uke

Foto: Drew Angerer

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no