Dette skjedde natt til 15. juli

• Brann på tråler utenfor Ålesund
• Hardt ut mot Trump etter tvitring
• Frykter fortsatt flom pga «Barry»

Dette skjedde i natt - 15.juli
Foto: Scott Olson / Pablo Martinez Monsivais / AFP /AP

Brann på tråler utenfor Ålesund
Sent i går kveld fikk Hovedredningssentralen et videresendt mayday-varsel om brann og kraftig røykutvikling på en tråler vest for Ålesund. Redningsleder Thoralf Juva sier til NRK at tykk svart røyk kom fra fiskefabrikken om bord. Flere fartøy i nærheten og et redningshelikopter fra Florø ble sendt for å hjelpe til. Noen timer senere melder Hovedredningssentralen at alt er under kontroll og at ingen av de 22 om bord er skadd. Tråleren kom seg inn til Ålesund ved hjelp av en redningsskøyte.

Hardt ut mot Trump etter tvitring
I USA får presidenten hard motbør fra flere demokrater etter at han blant annet ba fargede kongresskvinner «dra tilbake til de kriminalitetsbefengte stedene de kommer fra». Tre av kvinnene han antagelig sikter til er født i USA, og alle fire er amerikanske statsborgere. Blant andre leder av Representantenes hus, Nancy Pelosi, gjentar sitt argument om at han vil «gjøre Amerika hvitt igjen», og spiller på valgkamp-slagordet hans. Demokraten Alexandria Ocasio-Cortez svarer på Twitter at Trump er sint fordi han ikke kan forestille seg et USA som inkluderer dem og at «han baserer seg på et land i frykt som han kan plyndre».

Laster Twitter-innhold

Frykter fortsatt flom pga «Barry»
Den tropiske stormen «Barry» har beveget seg innover fastlandet i USA, og er nedgradert fra tropisk storm til tropisk lavtrykk. Guvernøren i delstaten Louisiana sier han er ekstremt takknemlig for at stormen ikke ble den katastrofen som Orkanen Katrina var i 2005. Samtidig beveger uværet seg sakte innover landet, og sørger for store mengder nedbør, som fortsatt kan føre til store oversvømmelser.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no