Dette skjedde natt til 11. januar

- Russland sitter på sensitiv informasjon om Donald Trump
- Obama holdt sin avskjedstale i Chicago
- Deler av Finnmark fortsatt uten nett og telefon

1101

Russland har sensitiv informasjon om Trumps privatliv

Russland sitter på sensitiv informasjon om privatlivet og forretningene til USAs påtroppende president Donald Trump - som de kan bruke til å legge press på ham. Det melder CNN. USAs øverste etteretningsledelse informerte Trump om dette i forrige uke, ifølge nyhetskanalen. Ifølge etteretningskilder skal det også gjennom hele valgkampen ha vært jevnlig kontakt og informasjonsutveksling mellom nære støttespillere av Donald Trump og russiske representanter. Donald Trump avviste i natt anklagene som en politisk heksejakt på Twitter.

Barack Obama holdt sin avskjedstale i Chicago

Avtroppende president i USA Barack Obama holdt nå akkurat sin avskjedstale i hjembyen Chicago. Han var ikke kommet langt i talen før han ble avbrutt av et publikum som ropte fire år til - fire år til. Obama startet med takke USA, både sine støttespillere og sine motstandere for tiden som president. Og snakket om hvordan han hadde vært vitne til arbeiderklassens verdigehet i motgang og ved tap. Og fire nye år går ikke, svarte Obama sine tilhengere, det setter grunnloven forbud mot.

Deler av Finnmark er fortsatt uten nett og telefon

Minst 3500 personer er berørt av fiberkabelbruddet i Finnmark. Båtsfjord og Berlevåg er helt uten mobil og nett og eneste kontakten med omverden er for flere av dem radioen. Også båtradioene er nede. Først etter at dagslyset kommer starter arbeidet med å fikse kabelen. Fylkesmannen frykter for liv og helse, og politiet i Båtsfjord og Berlevåg har nå døgnbemanning på kontorene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no