Dette skjedde natt til 10. april 2017

**Svensk politiaksjon i Stockholm i natt
**De skadde er i bedring
**Tyrkias president vil gjeninnføre dødsstraff

Dette skjedde i natt – 10. april 2017
Foto: Odd Andersen / Kayhan Ozer / AFP / AP

Svensk politiaksjon mot asbestbedrift

Svensk politi stormet ved midnatt søndag en asbestbedrift i Sollentuna utenfor Stockholm. Bedriften knyttes til den terrorsiktede usbekeren Rakhmat Akilov, skriver Expressen. Avisen har bilder av bevæpnede politifolk med hjelmer som ser ut til å storme lokalene. I 2016 jobbet Akilov som asbestsanerer ved flere bygninger i Stockholmsområdet. Da Akilov søkte jobb hos et selskap i bransjen sa han selv at han var sprengningsekpert. Han fikk senere sparken, fordi han sovnet på jobb. Det ble funnet en udetonert bombe i lastebilen som ble brukt til terroraksjonen i Stockholm sentrum på fredag der 4 mennesker ble drept, og 15 skadet. Akilov skal i følge Expressen tatt på seg skylden for terroren og sagt at han er fornøyd med det han har gjort.

Stort polistillslag mot Akilov-kopplat företag | Nyheter | Expressen

Tilstanden til de skadde er bedre

Tilstanden til de to av de hardest skadde etter fredagens terroraksjon i Stockholm, er forbedret. Det opplyste myndighetene i Stockholm sent søndag kveld. Fortsatt ligger ni pasienter til behandling på akuttavdelingen. Men bare to har alvorlige skader. Sju personer har lettere skader. Et barn med lettere skader ble skrevet ut fra sykehuset søndag.

Stort polistillslag mot Akilov-kopplat företag | Nyheter | Expressen

Tyrkias president vil gjeninnføre dødsstraff

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan vil gjeninnføre dødsstraff. Det kom frem da Erdogan talte i byen Izmir en uke før tyrkerne skal stemme over om presidenten skal få utvidet makt. Tyrkia fjernet dødsstraff i 2004, som et ledd i prosessen fram mot EU-medlemskap. Hvis et slikt lovforslag godkjennes, vil det automatisk sette stopp for EU-prosessen. Erdogan kom også med harde angrep mot Europa og sa at tyrkere bosatt i Europa undertrykkes og ydmykes, og at Tyrkia vil stille Europa til rette for dette. Han hevdet også at Europa er i ferd med å kollapse.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no