NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

Svensk politi jakter seks mulige ekstremister, en ny samlingsregjering i Libya er klar og filmen «Bølgen» er blant de 81 konkurrentene til Oscar.

Dette skjedde i natt 9. oktober
Foto: Scanpix/Fantefilm

Ny samlingsregjering klar i Libya

FNs utsending for Libya annonserte i natt enighet om å danne en nasjonal samlingsregjering, etter måneder med vanskelige forhandlinger mellom Libyas to rivaliserende regjeringer. Kunngjøringen er sett på som et viktig skritt mot ro i landet, som ramlet sammen da diktator Moammar Gadhafi falt, for fire år siden.

BBC: Avtalen må godkjennes

– Jakter mulige ekstremister

I Sverige jakter politiet seks menn som er mistenkt for å ha koblinger til ekstremisme. Göteborgs-Posten skriver at alle landets politidistrikt leter etter mennene. Bakgrunnen for jakten vil ikke politiet utdype.

Göteborgs-Posten: Ber om hjelp til identifisering

Meldte voldtektsforsøk i Trondheim

Ei kvinne i slutten av tenårene har meldt om forsøk på voldtekt ute, i området Ila i Trondheim i 04-tiden. En mann hørte rop og kontaktet politiet, som pågrep en mann i 20-årene like ved. Mannen er nå siktet for voldtektsforsøk.

Les hele saken: Mann siktet for voldtektsforsøk

Laster Twitter-innhold

«Bølgen» blant 81 Oscar-konkurrenter

Den norske storfilmen «Bølgen» er på listen over kandidater til å bli nominert til Oscar for beste fremmedspråklige film i 2015. Det amerikanske filmakademiet offentliggjorde listen i natt. Hvilke av de 81 påmeldte filmene som blir nominert, blir kjent i januar. Den endelige kåringen er i februar.

Her er hele listen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no