Dette skjedde i natt

** Omkamp om sammenslåing
** Gir opp jakten på mystisk flykaprer
** Flere hundre forsvinninger i Egypt

Dette skjedde i natt 13. juli
Foto: Terje Pedersen/Handout/Mohamed Abd El Ghany / NTB Scanpix/Reuters/

Kommuner klare for omkamp om sammenslåing

Minst tre kommuner tar eller vurderer nye runder med folkeavstemning om kommunesammenslåing til høsten, skriver Nationen.

– Nå blir den nasjonale strategien til kommunalminister Jan Tore Sanner enda mer kaotisk etter tidsfristen i kommuner som kan få enda en folkeavstemning, sier statsviter og professor Dag Ingvar Jacobsen ved Universitetet i Agder.

Kommunene som har vedtatt eller vurderer nye folkeavstemninger er: Hareid og Halsa i Møre og Romsdal og Jølster i Sogn og Fjordane.

Avslutter etterforskningen av flykaprer

FBI sier at de avslutter etterforskningen av det 45 år gamle mysteriet rundt «Dan Cooper», som kapret et fly og hoppet ut i fallskjerm med 200.000 dollar i bagasjen. Det melder nyhetsbyrået AP.

Saken er en av de lengste og mest grundige etterforskningene i FBIs historie, men fortsatt er det en gåte hvem den middelaldrende og velkledde mannen på flyet mellom Portland og Seattle 24. november 1971 var.

Amnesty: Flere hundre forsvinninger i Egypt

Amnesty International anklager Egypts sikkerhetsstyrker for å stå bak flere hundre forsvinninger blant dissidenter, melder NTB.

I en ny rapport slår menneskerettighetsorganisasjonen fast at flere hundre egyptere har forsvunnet i minimum 48 timer, og i noen saker i flere måneder, før de offisielt dukket opp igjen i myndighetenes varetekt.

Blant dem som har forsvunnet er barn helt nede i 14-årsalderen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no