NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

Brann i boligbygg nær Fisketorget i Bergen, 21 kommuner sier ja til å ta imot flere Syria-flyktninger og Høyre-topp vil vrake barnetrygden.

Dette skjedde i natt

Brann i bolig nær Fisketorget

Det brenner i en bolig på Torget i Vågsbunnen, nær Fisketorget i Bergen sentrum. Tre personer er brakt ut og 70 evakuert. Det brenner i både andre og tredje etasje i bygget. Brannvesenet har kontroll på brannen, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt Arve Samsonsen.

Les mer her Kvinne alvorleg skadd etter brann

Vil ta imot syriske flyktninger

21 kommuner sier nå ja til å være med og ta imot sin del av de 10.000 syriske flyktningene stortingsflertallet vil ha. Det viser en telling Klassekampen har gjort. For en uke siden var det bare Hvaler, Overhalla og Tromsø som hadde stilt seg positive. I de store byene Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø - er det vilje til å ta imot 695 flere flyktninger fra Syria.

Les mer her 21 kommuner vil ta imot syrere - NRK Nyheter

Høyre-topp vil vrake barnetrygden

Lederen av Høyres kunnskapsutvalg, Kristin Vinje, vil erstatte dagens barnetrygd med gratis barnehage og gratis skolefritids-ordning. Hun sier til Aftenposten at dersom skolen skal lykkes med å gi elevene like muligheter må tidlig innsats styrkes.I dag bruker staten 15 milliarder kroner på barnetrygd hvert år.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no