NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

Det brøyt ut brann i Bergen som førte til at seks personer ble bragt til sykehus. I USA blir flere politibetjenter tiltalt for drapet på Freddie Gray, og i Norge er nordmenn delt i spørsmålet om vi bør ta imot 10 000 Syria-flyktninger.

Dette skjedde natt til 22. mai
Foto: NTB Scanpix

Brann i Bergen

Det brøyt ut brann i Øvre Lillegate i Bergen rundt kl 22:30 i går kveld. Seks personer ble skadet, og sendt til Haukeland Universitetssykehus. Over 20 personer ble evakuert fra hjemmene sine i Nedre Hamburgersmau. Området der brannen startet er et av av de verste brannsmitteområdene i Bergen, et sted brannvesenet hele tiden frykter for brann, sier operasjonsleder for Bergenspolitiet Arve Samsonsen.

– Det er et område med tett bebyggelse, brann i dette området er forbundet med stor risiko. Det er foreløpig ikke avklart hvor store skadene er, men huset hvor brannen startet er totalskadd og ikke beboelig, opplyser Samsonsen.

En time etter at politiet ble varslet meldte brannvesenet i Bergen at de hadde kontroll. Politiet vet foreløpig ikke årsaken til brannen.

Politimenn blir tiltalt for drap

Seks politibetjenter må møte i retten etter dødsfallet til Freddie Gray. Den 25 år gamle afroamerikaneren ble påført livstruende skader under en pågripelse, og døde av skadene èn uke etter. Statsadvokat Marilyn Mosby siktet de seks politifolkene tidligere i måneden, og en storjury fastslo torsdag at det er grunnlag for å reise tiltale mot dem. Føreren av politibilen vil bli tiltalt for drap, uaktsomt drap, overgrep og maktmisbruk.Tre andre politifolk tiltales for drap, og ytterligere to blir tiltalt for overgrep og maktmisbruk.

Delt i synet på Syria-flyktninger

Det norske folk er tilnærmet delt på midten i spørsmålet om Syria-flyktninger. I en fersk undersøkelse Ispos-MMI har gjort for Dagbladet går det fram at 47 prosent sier ja til å ta i mot 10 000 syriske flyktninger. 44 prosent svarer nei på samme spørsmål. Blant Høyre- og Frp-velgere er det klart flertall mot forslaget.

I dag setter de parlamentariske lederne for alle Stortingspartiene seg ned for å prøve å nå en enighet om teamet. Alle opposisjonspartiene har vedtatt at de ønsker 10 000 flyktninger i løpet av de neste to årene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no