Hopp til innhold

Britisk etterretning hevder russiske soldater dør av alkohol og kulde

Britisk etterretning anslår at 200.000 russiske soldater er drept eller såret i Ukraina, og at mange soldater også dør som følge av alkoholmisbruk og kulde.

Det britiske forsvarsdepartementet viser i sin daglige Twitter-oppdatering til en ikke navngitt russisk Telegram-konto der det hevdes at det har vært «et ekstremt høyt antall» hendelser, forbrytelser og dødsfall» som ikke har vært relatert til kamphandlinger, blant de russiske soldatene i Ukraina.

Mange russiske soldater har også mistet livet som følge av uvettig omgang med egne våpen eller i trafikkulykker i Ukraina, mens andre har frosset i hjel, heter det i søndagens oppdatering fra britisk etterretning.

– Tung drikking er utbredt i det russiske samfunnet, og det har lenge vært sett på som en stilltiende akseptert del av det militære livet, selv under kampoperasjoner, heter det videre.

Det britiske forsvarsdepartementet har sendt ut oppdateringer daglig siden den russiske invasjonen 24. februar i fjor, men oppgir sjelden andre kilder enn britisk etterretning.

Russiske myndigheter har omtalt oppdateringene som desinformasjon.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no