Hopp til innhold
Bombetrussel mot Norwegian-fly på Alta lufthavn
Foto: Eskil Wie Furunes / NRK

Bombetrussel mot fly i Alta

Oppsummert

Politiet stengte mobilnettet i Alta i Finnmark onsdag kveld etter en bombetrussel mot et Norwegian-fly. Passasjerfllyet kom fra Oslo, og flyplassen ble stengt mens forsvarets bombegruppe gjennomsøkte flyet uten å finne eksplosiver.

 • Henlegger bombetrussel-sak

  Politiet har henlagt saken etter en bombetrussel mot et Norwegian-fly på vei til Alta i februar i år. Politiet har sporet truslene til et WIFI-nett i Finland. Ettersom mange var pålogget samtidig, har politiet ikke klart å finne en gjerningsperson.

 • Setter opp ekstra fly fra Alta

  Alta lufthavn er åpnet igjen etter at den har vært stengt på grunn av en bombetrussel. Flytrafikken vil gå som normalt fra morgenen torsdag, opplyser Avinor. Det vil også bli satt opp ekstra fly for å frakte alle som gikk glipp av sin flyreise.

 • Fant ingen bombe på fly i Alta

  Politiet har nå pakket sammen og sperrebåndene har blitt fjernet fra Alta lufthavn. Operasjonsleder i Finnmark politidistrikt opplyser at det ikke ble funnet noen bombeliknende gjenstander i Norwegian-flyet. Flyplassen er nå klarert for normal drift.

  Bombetrussel mot Norwegian-fly på Alta lufthavn
  Foto: Eskil Wie Furunes / NRK
 • Politiet har stengt mobilnettet

  Politiet har pålagt Telenor å stenge ned mobilnettet i Alta i Finnmark. Årsaken er en pågående aksjon mot flyet som onsdag mottok en bombetrussel, melder iFinnmark. Det er usikkert hvor lenge mobilnettet blir nede.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no