Bombetrussel ved tivoli i København
Foto: Nicolas Stig

Bombetrussel i København

Oppsummert

Et område ved Tivoli midt i København sentrum ble lørdag kveld avsperret fordi det var oppdaget en mistenkelig gjenstand inni en parkert bil.

 • Bombetrussel i København avbåst

  Bombetrusselen i København er avblåst etter at eieren av den mistenkelige, polskregistrerte bilen har meldt seg. Eieren har forklart at ledningene og klokkene i bilen er noe "musikkutstyr". Det sier Københavns Politi til DR klokka 01.25.

 • 4 000 evakuert av bombealarm

  Tivoli Kommunikation opplyser til tv2.dk, at 4000 tivoligjester er evakueret, og at det foregikk uten problemer. All bil og kollektivtransport i området er stanset. Men jernbanen går som normalt, selv om hovedbanegården ligger like ved området.

 • Venter på bomberyddere

  Den danske hærens bomberyddere er på vei for å undersøke den polskregistrerte bilen ved Tivoli, det melder dansk TV2. Politiet regnet like etter midnatt med at avsperringen kom til å vare minst en time til.

 • Undersøker mulig bilbombe

  – Vi har sperret av et område ved Tietgensgade og H.C. Andersens Boulevard fordi vi har funnet en mistenkelig bil i førstnevnte gate. Det kan se ut som det ligger en klokke inne i bilen, men nå får vi den undersøkt, sier vakthavende ved Københavns Politi til Danmarks radio.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no