Hopp til innhold

Blinken: Viktig å unngå eskalering

USAs utenriksminister Antony Blinken diskuterte Irans angrep på Israel med motparter fra Jordan, Saudi-Arabia, Egypt og Tyrkia motparter på søndag, opplyser utenriksdepartementet i USA.

I samtalene med utenriksministerne understreket Blinken «viktigheten av å hindre eskalering og å koordinere et diplomatisk svar», står det i en uttalelse fra departementet.

Blinken gjentok at USA ikke har til hensikt å bidra til å eskalere konflikten, men vil fortsette å støtte Israels forsvar, melder nyhetsbyrået Reuters.

I sin samtale med den egyptiske utenriksministeren Sameh Shoukry ble det også diskutert behovet for å øke humanitær bistand til Gaza, beskytte palestinske sivile og oppnå en umiddelbar våpenhvile som sikrer løslatelsen av alle gisler ved Gazastripen.

Shoukry hadde selv egne telefonsamtaler med utenriksministrene fra Iran og Israel. Til dem ba egypteren om at de må utvise tilbakeholdenhet og avstå fra provokasjoner som kan bidra til økt spenning og ustabilitet i regionen. Egypt står klar til å intensivere innsatsen for å dempe krisen, står det i en uttalelse fra myndighetene i Kairo.

(NTB/NRK)

USAs utenriksminister Antony Blinken
Foto: AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no