Hopp til innhold

Anniken Huitfeldt opprørt over israelsk aksjon mot palestinske organisasjoner

Utenriksminister Anniken Huitfeldt er opprørt over meldingene om at israelske soldater i morgentimene stormet kontorene til menneskerettighets- og sivilsamfunnsorganisasjoner i Ramallah, inkludert Al Haq.

– De gjør et viktig arbeid for å forsvare palestinernes menneskerettigheter overfor israelske og palestinske myndigheter, sier Huitfeldt til NTB.

Norge har etterlyst beviser for Israels anklager om at Al Haq og fem andre palestinske organisasjoner kan knyttes til terror.

– Det materialet vi har mottatt fra Israel, er etter vårt syn ikke tilstrekkelig til å begrunne terrorlistingen av de seks organisasjonene. Dette har vi formidlet til israelske myndigheter, sier Huitfeldt.

– Norge har i flere år investert store ressurser i å bygge opp et palestinsk sivilsamfunn. Norge vil fortsette vårt samarbeid med og støtte til sivilsamfunnet i de okkuperte palestinske områdene. Et levende sivilsamfunn er viktig for å ivareta og fremme demokratisk utvikling i Palestina og for å støtte opp om en tostatsløsning, sier utenriksministeren. (NTB)

Anniken Huitfeldt
Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no