NRK Meny
Etterforsking Nordfjordeid Malakoff politi
Foto: Øystein Torheim / NRK

Anmeldt voldtekt i Nordfjordeid

Oppsummert

Tre menn under 20 år er pågrepet og siktet i saken hvor en mindreårig jente skal ha blitt voldtatt i Nordfjordeid sentrum natt til søndag.

 • Mindreårig jente ennå ikke avhørt

  Den mindreårige jenta, som har anmeldt to tenåringsgutter i Nord-Norge for voldtekt, er ennå ikke avhørt, bistandsadvokat Anne Kroken. Jenta var på ferie i Nord-Norge og anmeldte guttene for voldtekt torsdag forrige uke.

 • – Saken er svært tung

  – Min klient er glad for å være løslatt, men synes saken er svært tung, sier forsvarer for en av de siktede i saken der en 15 år gammel jente har anmeldt voldtekt. Jenta har anmeldt flere voldtekter i Nordfjordeid sentrum natt til søndag.

 • Erkjenner seksuell omgang

  Politiet i Nordfjordeid opplyser at de tre siktede erkjenner å ha hatt samleie med en 15 år gammel jente, men at de ikke erkjenner straffskyld. De er siktet for seksuell omgang med en mindreårig, men ikke for voldtekt, opplyser politiet.

 • Slipper varetekt i voldtektssak

  Politiet i Nordfjordeid opplyser at ingen av de tre unge mennene som er siktet i voldtektssaken kommer til å bli varetektsfengslet. Den fornærmede jenta, som er mellom 14 og 15 år, anmeldte voldtekten søndag formiddag.

 • Alle tre fortsatt siktet

  De tre siktede ble sluppet fri i går kveld. Alle tre er avhørt og alle tre er fremdeles siktet, sier lensmann i Eid, Webjørn Moa. De tre unge mennene er siktet for seksuell omgang med barn under 16 år. Siktelsen kan bli utvidet til gruppevoldtekt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no