Hopp til innhold
Skyting ved Ohio State University
Foto: Tom Dodge / AP

Angrep på universitet i Ohio

Oppsummert

Flere personer ble såret, og den antatte gjerningsperson er drept, etter et angrep på Ohio State University i USA.

 • – Var ikke tilknyttet terrorgruppe

  Studenten som angrep personer ved Ohio State University mandag, hadde ingen kjente bånd til terrorgrupper, ifølge det amerikanske sikkerhetsdepartementet. Mannen kjørte på og angrep flere personer med kniv, før han ble skutt og drept av politiet.

 • Angriper var student ved skolen

  Gjerningsmannen som angrep og såret ni personer ved Ohio State University, var selv student ved universitetet, opplyser lokale myndigheter, ifølge AP. Mannen ble skutt og drept av politiet etter å ha kjørt på og angrepet flere personer med kniv.

 • Gjerningsmann kjørte på fotgjengere

  Politiet opplyser at mannen som angrep Ohio State University, først kjørte en bil inn i fotgjengere, før han gikk ut og angrep ofrene med en slakterkniv. Totalt ni personer ble såret, en av dem kritisk. Gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet.

 • Ingen livstruende såret i Ohio

  Åtte personer ble sendt til sykehus etter angrepet på Ohio State University, men ingen av dem er livstruende såret, opplyser talspersoner for de aktuelle sykehusene, ifølge NBC News. En niende person ble også såret, men fikk behandling på stedet.

 • Ohio-politi: – Området er sikret

  Området ved Ohio State University er nå sikret, opplyser politiet. Flere bygninger på universitetsområdet er stengt av. Minst ni personer skal ha blitt såret i skytingen og er sendt til sykehus. Den antatte gjerningspersonen er drept.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no