Unngå flyreiser denne dagen

Det kan bli kaos i flytrafikken når Barack Obama kommer til Oslo for å hente Nobels fredspris.

Obama går ombord i Air force one
Foto: Jose Luis Magana / AP

Det være temmelig smart å unngå flyreiser til Gardermoen den 10. desember. Det er nemlig denne dagen Nobelpris-vinner og USA-president Barack Obama ankommer Gardermoen lufthavn.

Og selv om politiet håper på minimalt med forsinkelser, så kan presidentbesøket by på store utfordringer i flytrafikken.

- Det kan være på helt bestemte tider nært opp til ankomst og avreise at det kan bli problematisk. Har man et veldig strengt skjema bør man vurdere alternativer. Men vi vil forsøke etter beste evne å legge opp systemer og rutiner som gjør at reisende ikke blir berørt, sier stabsjef ved Romerike politidistrikt, Hans Holmgrunn.

35 fly ble forsinket

Politiet vil ikke opplyse om når Obama lander, men det er på det rene at deler av luftrommet over Østlandet kan bli stengt i den perioden.

Da president Obama landet på København flyplass den 2.oktober i år ble 35 fly forsinket i opptil en time. Men pressesjef på Kastrup, Søren Nilsen Heedegard, sier til NRK at han ikke syntes presidentbesøket var preget av kaos.

- Alt gikk etter planen, sier han.

Tettpakket opplegg

En 30 personer stor amerikansk sikkerhetsdelegasjon besøkte i forrige måned Oslo for å få kartlegge sikkerheten på de plassene Obama skal befinne seg under sitt Oslo-besøk.

Ifølge VG ankommer Obama tidlig om morgenen torsdag den 10. desember, og de returnerer utpå dagen den 11. Etter det avisen kjenner til, skal presidentparet overnatte på Grand Hotel, der også Nobelbanketten avholdes.

Prisseremoni i Oslo rådhus, fest, lunsj på Slottet, og samtaler med statsminister Jens Stoltenberg står også på den foreløpige aktivitetsplanen.

Nobelkonserten må derimot prisvinneren droppe, i og med at den arrangeres utpå kvelden samme dag som han returnerer.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger