Hopp til innhold

Jobbet 100 timer i uken ved Adecco-sykehjem

Nok et Adecco-sykehjem driver ulovlig. De ansatte ved Greverud sykehjem i Oppegård har jobbet 100 timer i uken, 20 timer om dagen og nærmere tre uker i strekk.

Greverud sykehjem i Oppegård

Greverud sykehjem i Oppegård er drevet av Adecco Helse. Nå vil kommunen si opp selskapet.

NRK har tidligere avslørt at Ammerludlunden sykehjem i Oslo drives ulovlig . Sykehjemmet er drevet at Adecco helse. Sykehjemmet operererte med vaktlister på opptil 84 timer i uka uten overtidsbetaling og ansatte sov i et bomberom i kjelleren. I dag ble det klart at Adecco-direktør Bård Kristiansen går av etter avsløringene .

LES OGSÅ: Adecco skal ha brutt pensjonslover

I dag kan NRK fortelle at arbeidsforholdene ved Greverud sykehjem er enda verre.

Video Rådmannen i Oppegård om Adecco

Rådmannen i Oppegård om Adecco.

Fiktive vaktlister

De ansatte har ikke fått overtidsbetaling. Ledelsen har operert med fiktive vaktlister og underbemanning. Oppegård kommune vil nå si opp avtalen.

– Vi har avdekket lignende forhold på Greverud sykehjem som på Ammerudlunden i Oslo. Enkelte arbeidstakere har jobbet 20 timer i døgnet, 100 timer i uken og 20 dager i strekk, sier rådmann i Oppegård kommune Harald Toft.

Toft har null tillit til Adecco og føler seg ført bak lyset. Han forteller at de ansatte har jobbet under forhold som er stikk i strid med arbeidsmiljøloven.

Regelmessige inspeksjoner

Toft ser på situasjonen som svært alvorlig. Han sier han ikke visste om forholdene ved sykehjemmet.

– Vi har regelmessig vært på inspeksjoner ved sykehjemmet, og vi har fått tilsendt vaktlister. I høst tok vi opp med ledelsen at personalinnsatsen var lavere enn det som var kontraktsfestet. Da fikk vi oversendt korrigerte vaktlister.

Basert på tillit

Toft forteller at kommunen ikke har hentet frem arbeidslister og lønnsutbetalinger.

– Er ikke det skjødesløst?

– Jeg vil ikke karakterisere det slik. Vi har hatt streng oppfølging. Det er også et forhold basert på tillit.

Toft føler Adeccok har lurt kommunen.

– Det er nytt for oss at det er få mennesker som dekker vaktlistene vi fikk tilsendt. Adecco har ikke vært åpne med oss. Jeg oppfatter Adecco som useriøse etter dette. Min anbefaling er at vi opphever kontrakten med selskapet.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ