Pilestredet-siktet varetktfengsles i syv nye uker

Den 22 år gamle mannen som er siktet for drapet på Andreas Nilstad varetektsfengsles i syv nye uker. Politiet venter på de siste DNA-prøvene, og håper å kunne levere saken til statsadvokaten i løpet av mars.

Drap i Pilestredet på Bislett i Oslo

Den siktede 22-åringen fraktes vekk fra bygården i Pilestredet på Bislett i Oslo.

Foto: Svein Gustav Wilhelmsen / NRK

Oslo tingrett bestemte i dag at den siktede 22-åringen blir sittende i varetekt frem til 28. mars. Politiet hadde bedt om syv nye uker i varetekt for 22-åringen, noe den siktede på forhånd hadde samtykket til.

I kjennelsen fra Oslo tingrett heter det at påtalemyndigheten håper å være ferdig med etterforskningen av den dramatiske natten i Pilestredet natt til 30. oktober i løpet av mars.

Erkjenner de faktiske forhold

22-åringen er siktet for drapet på kameraten Andreas Nilstad (22), og drapsforsøk på Marius Løken (22), som overlevde etter å ha blitt stukket 15 ganger med kniv.

Han har tidligere erkjent de faktiske forhold, å ha stukket to personer med kniv – den ene med døden til følge – men han erkjenner ikke straffskyld.

Den siktede har den siste tiden vært innlagt på regional sikkerhetsavdeling Dikemark. Han har blitt undersøkt av to rettsakkyndige psykiatere, som tidligere denne måneden avga sin rapport.

Ferdig med rettssakkyndig rapport

Den siktede har via sin forsvarer Harald Stabell formidlet at han ikke ønsker at konklusjonen av den rettsakkyndige rapporten skal offentliggjøres.

Politi og påtalemyndighet har valgt å ikke gå ut med konklusjonen av rapporten, i tråd med den siktedes ønske.

– Politiet har mulighet til å offentliggjøre opplysninger dersom det ligger allmennpreventive hensyn til grunn. Politiet og statsadvokaten har vurdert dette, men ser ikke at det gjør det i denne saken, sier politiadvokat Per Niklas Hafsmoe til NRK.no.

Hafsmoe forteller at man nå venter på de siste DNA-prøvene fra Folkehelseinstittutet, som forhåpentligvis kan bidra til å styrke funnene politiet har gjort i den øvrige etterforskningen.

I fengslingskjennelsen heter det at saken sannsynligvis kan sendes til statsadvokaten innen utløpet av den nye forlengede varetektsfengslingen, som er 28. mars. Deretter vil det være opp til statsadvokaten å ta ut en eventuell tiltale.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger