Hopp til innhold

Svært glatte veier – flere trailere havnet i grøfta

Vegvesenet advarer om underkjølt regn og svært glatte veier flere steder i landet. Natt til fredag har det vært flere ulykker, blant annet på E6 og E134.

En tankbil har veltet ved Strandtorget i Lillehammer

VELT: En tankbil har veltet ved Strandtorget i Lillehammer. Flere biler sleit på glatta i morgentimene.

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Mange steder i landet er det is og glatte, og flere bilførere har hatt problemer i natt.

Vegtrafikksentralen oppfordrer folk til å kjøre forsiktig. De strør og salter flere steder i landet i dag.

Laster Twitter-innhold

Flere utforkjøringer

På Strandtorget i Lillehammer er det trafikkstans på grunn av isete veier.

Klokka 5.08 fikk politiet i Innlandet melding om en tankbilhenger som har veltet i avkjøringen fra E6 ned til Strandtorget.

– En tankvogn som kom sørfra mot Lillehammer mistet kontrollen på vogntoget. Det var veldig glatt i avkjøringa, sier innsatsleder Tord Linnerud til NRK.

Ifølge innsatslederen står det bra til med føreren av tankbilen. Nå holder nødetatene på å berge bilen.

– Hengeren ligger på siden med 40 000 liter drivstoff. Det er for tungt til å heise tankvogna på hjula, og den må derfor tømmes før den blir flyttet, sier Linnerud.

Begge avkjøringer fra og til E6 ned til Strandtorget er stengt, opplyser politiet.

Is på bakken.

PÅ GLATTA: Regn og is skaper problemer for mange bilførere.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

Klokka 3.30 fikk politiet i Sørøst melding om at to trailere hadde havnet i hver sin grøft ved Basserudåsen i ved E134 i Buskerud, der det er falt underkjølt regn.

– Politiet er på stedet, ingen personskade, berging er på vei. Alle tunge kjøretøy blir stanset, personbiler må kjøre i gangfart – veien kan bli helt stengt ved berging. Salting er på vei, opplyser politiet.

En time før, klokka 2.33, var det politiet i Innlandet som fikk melding om en lastebilhenger som hadde veltet på E6 mellom Kolomoen og Tangen i Hedmark. Heller ikke der er det personskade, men sørgående felt er foreløpig helt stengt, og det er svært glatt på stedet.

Laster Twitter-innhold

Advarte tidlig

– Det fryser på i store deler av Akershus og Østfold, og vi får en del henvendelser. Vi har vært i kontakt med våre entreprenører som er ute og salter/strør. Kjør forsiktig, lød oppfordringen fra Vegtrafikksentralen på Østlandet 0.36 – tidlig på natta.

Glatte veier.

SPEILBLANK IS: Underkjølt regn fører til såpeglatte veier slik som her Kjelsås i Oslo.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

To timer før hadde en bil havnet på hodet på Stavernveien i Larvik og én time før hadde en annen bil gått rundt i en rundkjøring i Tønsberg i Vestfold. Det var kun førere i bilene.

Det ble ikke meldt om personskader, utover at fører i første ulykke klaget over hodesmerter.

Saltet og strødd

Klokka 1 måtte nødetatene rykke ut etter at en enslig fører rullet rundt med bilen på Kråkstadveien mellom Ski og Kråkstad i Akershus. Fører var tilsynelatende ikke fysisk skadd, men ble kjørt til legevakt for kontroll siden bilen hadde gått rundt.

Vintervei

SALTES: Vegtrafikksentralen opplyser om at de har folk som er ute for å salte veiene.

Foto: Rainer Prang / NRK

Klokka 1.48 kom det melding om en annen, mindre ulykke på glatta, denne gangen var det i Nedre Eiker i Buskerud, uten personskade. Det ble sendt salting til stedet.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger