Fakta
Mattilsynet stoppet ikke salget av kjøtt til industrikunder, og dermed har det vært opptil de ansatte hos McDonalds å sørge for at hamburgerne var godt nok stekt.
Det er Gildes selskap Terina som har levert storfekjøtt til hamburgergiganten McDonalds.
McDonalds er sikre på at deres hamburgerer ikke har den farlige bakterien.
Margareth Brusletto er kommunikasjonsdirektør i McDonalds i Norge. Hun avviser at det har vært smittefare knyttet til hamburgerne de har solgt. Hun forteller at kjøtt fra Gildes anlegg på Rudshøgda har blitt holdt tilbake.
Det er også tatt stikkprøver av kjøttet før de blir brukt i hamburgere, og Brusletto presiserer at McDonalds har lyttet på rådene fra Mattilsynet.
I går ble det kjent at Mattilsynet tillot at kjøtt som kunne være infisert av den farlige E.coli bakterien kunne selges.
Kravet var at kjøtt som ikke ble trukket fra markedet måtte varmebehandles. McDonalds har solgt hamburgere av slikt kjøtt fra Terina. Det bekrefter avdelingsdirektør i Mattilsynet, Stein Ivar Omrsetrø.
McDonalds er Norges største arbeidsplass for ungdom. Det har vært opp til McDonalds sine ansatte å steke kjøttet godt nok, slik at en eventuell E.coli bakterie vil forsvinne fra hamburgeren.
Forbrukerrådets direktør Erik Lund-Isaksen er sjokkert over opplysningene.