Hopp til innhold

Skudd mot Oslo-synagoge

Politiet jakter nå på en ukjent gjerningsmann etter at det i natt ble skutt mot Det mosaiske trossamfunns synagoge i Oslo.

Kulehull i synagoge-fasaden
Foto: , Falch, Knut

Skuddene ble avfyrt like før 02.30 i natt, og det er til sammen elleve kulehull i fasaden på bygningen.

Bevæpnet politi har sperret av området rundt synagogen, som ligger i Bergstien ved St. Hanshaugen i Oslo.

Politiet har ifølge Aftenposten.no også skjerpet vaktholdet rundt den israelske ambassaden i Oslo.

Leter etter gjerningsmann 

Elleve skudd er avfyrt mot synagogen med et automatvåpen. Politiet leter nå etter skytteren, som ble sett av vitner rett etter at skuddene falt.

Et vitne skal ha sett en mann hoppe inn i en bil og stikke fra plassen like etter skytingen. Men politiet har ingen nærmere beskrivelse av mannen, som ifølge vitnet skal ha vært alene.

- En person skal ha løpt fra stedet, og i tillegg er det observert en rød bil som kanskje kan settes i forbindelse med skytingen, forteller operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt.

Synagogen eies av Det mosaiske trossamfund. Trossamfunnet har tidligere bedt om bedre beskyttelse av synagogen på grunn av trusler.

 

Skudd mot Oslo-synagoge
Foto: Morten Holm, Holm, Morten

 

Føyer seg inn i rekken

Forstander i Det Mosaiske Trossamfund i Oslo, Anne Sender, sier skuddene mot synagogen faller sammen med flere andre hendelser den siste tiden.

Hun viser blant annet til steinkastingen mot synagogen for en måneds tid siden og til signaler fra etterretningshold tidligere i år om at det forelå planer om terrorangrep mot synagogen.

– Det er ikke noe gøy akkurat nå. Alle disse hendelsene retter oppmerksomheten mot de få som står bak, og det skapes et inntrykk av at hele Norge er imot oss, men det er jo langt fra tilfelle, sier Sender.

Skuddene har også gjort det nødvendig med ekstra sikkerhetstiltak rundt synagogen. Det kan bli snakk om å sperre av veien forbi synagogen og å innføre vakthold, sier Sender.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger