Hopp til innhold

Siv Jensen vil bytte ut NAV

Ledelsen i NAV bør byttes ut og det bør opprettes et eget NAV-ombud, var budskapet fra Fremskrittspartiets leder Siv Jensen i talen til landsmøte.

Siv Jensen under landsmøte på Gardermoen i dag.

Siv Jensen under landsmøte på Gardermoen i dag.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

– Hvor lenge skal den rødgrønne regjeringen tenke. Jens Stoltenberg, vil du, eller vil du ikke ha et NAV-ombud?, spurte Siv Jensen.

– Flytt kompetansen

– Den beslutningen bør nå komme. For det dreier seg om alle de menneskene som har så store utfordringer at det å bale med systemet i seg selv er krevende nok. Da er det greit å ha et ombud som kan ivareta deres interesser på en god måte, sa Jensen.

– Dette går det an å gjøre bedre. Derfor sier vi: Flytt kompetansen ut der brukerne er. Og sørg for at de har beslutningsmyndighet til å avgjøre saken der og da, sa han.

– Det sparer oss for mye byråkrati, det sparer mennesker for mye lidelse, det er på tide at vi får ryddet opp i dette systemet, sa Jensen.

Saken fortsetter under videoen:

Video Siv Jensen

Vanlige mennesker

Partileder Siv Jensen innledet sin landsmøtetale fredag med å minne om at vanlige mennesker kan velte regjeringer.

– Det er vanlige mennesker som river murer, vanlige mennesker som velter diktatorer, vanlige mennesker som velter regjeringer, sa Jensen.

Hun så fram mot valget i 2013, og sa at i hennes hode er nederlag ikke noe alternativ. – Vi skal vinne valget i 2013, sa hun.

– Det finnes et alternativ i norsk politikk. Og det er mulig å forandre det bestående. Vi kom nesten i mål sist høst, sa Jensen.

– Men vi trenger å jobbe enda hardere, stå enda tidligere opp om morgenen, være enda litt bedre forberedt, sa Jensen i sin fjerde landsmøtetale som partileder.

«Truet» Arne Strand

Jensen trekte fram personer hun har møtt og fortalte deres historier for å belyse samfunnsområder der Frp har «svaret». Da hun kom inn på tema formueskatt, fortalte hun om sitt nylige besøk i Hallingdal.

– Jeg var i Hallingdal forrige helg. Der besøkte jeg Brusletto. Det er en liten familieeid bedrift som driver med håndverk av ypperste kvalitet. De lager dette her, sa Jensen og trakk frem to kniver som hun viftet med.

– Pass, dere nå, sa hun humoristisk til partifellene i salen.

– Pass dere. Hvor er du Arne Strand? He, he, sa hun til latter og applaus fra salen.

Arne Strand er politisk redaktør i Dagsavisen.

Ut mot Helse-Norge

Frp-leder Siv Jensen brukte mye av sin landsmøtetale fredag på et kraftig angrep på tilstanden i helsevesenet og eldreomsorgen, ifølge NTB.

– Systemet er viktigere enn menneskene i denne Arbeiderparti-staten, sa Siv Jensen i sin tale til landsmøtet på Gardermoen.

Hun sammenlignet helsekøene med forholdene i Sovjet-tiden.

– Men det er Norge i 2010, sa hun.

Jensen anklaget regjeringen for å tviholde på en gammeldags måte å organisere eldreomsorgen på.

– Det tviholdes på en organisering som har spilt fallitt. Nøkkelen ligger i å flytte finansieringen fra kommunene til staten, slik at det ikke spiller noen rolle hvor du bor. Det er ikke vanskelig å få til dette, sa Jensen.


AKTUELT NÅ