Hopp til innhold

Siv Jensen: En misforståelse

Siv Jensen kalte koblingen mellom Frp og Anders Behring Breivik som like ille som massedrapene. Nå sier hun det er en misforståelse.

Video - Frp blitt et uskyldig offer

- Frp blitt et uskyldig offer, sier Siv Jensen.

– Jeg synes det er avskyelig det som har skjedd, men jeg synes det er like avskyelig at enkelte medier forsøker å trekke en kobling mellom denne mannens udåd, og Fremskrittspartiet, sa Siv Jensen til NRK søndag formiddag.

Søndag kveld beklager Jensen seg, og sier det hele er en misforståelse.

– Det jeg sa var i sammenheng med påstandene fra en svensk journalist. Hvis noen oppfatter dette som galt, vil jeg beklage det. Det er i så fall utrolig trist, og jeg har gjort mitt for å bidra til å oppklare dette, sier Siv Jensen til NRK.no søndag kveld.

– Han kan lite om norsk politikk

Den svenske journalisten og redaktør i det svenske tidsskriftet Expo, Daniel Poohl, skal ha framprovosert Jensens utsagn da han uttalte seg om Anders Behring Breviks forbindelse til Fremskrittspartiet under NRKs nyhetssending søndag formiddag.

– Han vitner om at han kan lite om norsk politikk. Det får meg til å reagere. Vi er alle i sjokktilstand over hva som har hendt, da blir det utidig når utenlandske journalister trekker konklusjoner. Det er sårende, sier Jensen.

– Jeg vil også legge til at dette ikke handler om oss, men om de som er direkte og indirekte berørt av denne forferdelige tragedien, sier hun.

Se den svenske journalisten uttale seg her:

Video Daniel Poohl om gjerningsmannen og Frp

Nett-TV: Daniel Poohl, redaktør i det svenske tidsskriftet Expo, uttaler seg om Breiviks manifest.

– Tungeglipp fra Jensen

– Jeg nekter å tro at Siv Jensen mener drapet på nesten hundre mennesker er like ille som sammenligningen med Frp i mediene. Det er en tungeglipp, og ut ifra hvordan jeg kjenner Siv Jensen, tror jeg ikke hun mener det, sier Kyrre Nakkim, politisk redaktør i NRK.

– Men det er interessant å se at hennes refleks er å skylde på mediene når noe er ubehagelig, og at denne ryggmargsrefleksen nå har slått tilbake på henne selv, legger han til.

Har bakgrunn i FpU

Breivik var medlem av lokallaget på St. Hanshaugen i Oslo i perioden 2001–2003 og en kort periode i lokallaget på Frogner i Oslo i 2003. I 2006 ble han fjernet fra registrene, skriver Aftenposten.

Han var dessuten engasjert i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) fra 1997 til 2007. Han meldte seg aktivt ut i 2007.

I et innlegg på Document.no skriver Anders Behring Breivik selv at han «i flere år» har arbeidet for Frp.

– Jeg ble i dag tidlig gjort kjent med at han har vært medlem hos oss. Det er aldeles forferdelig å vite, sa Siv Jensen til Aftenposten.no tidligere denne uken.

AKTUELT NÅ