NRK Meny
Normal

Var prøveløslatt for forvaringsdom - siktet i ny voldtektssak

En 45-åring fra Asker er varetektsfengslet for et nytt voldtektsforsøk. Han er tidligere dømt for seks voldtekter og tre andre voldtektsforsøk.

Kvinne ble forsøkt dradd inn i skogholt

NYTT OVERFALL: Den tidligere voldtektsdømte mannen forsøkte på nytt å overfalle en kvinne i dette skogholtet i Asker. Han var prøveløslatt da han sonet en forvaringsdom. Politiet jobber nå med å få ham tilbake i forvaring.

Foto: Kristoffer Hagen

Serievoldtektsmannen sonet en forvaringsdom etter å ha blitt fengslet i 2001. Han har sittet i forvaring til han ble løslatt på prøve 28. mars 2011. Prøvetiden er på fem år, skriver Budstikka.

Onsdag ble han pågrepet av politiet etter et nytt overfall som fant sted i Asker onsdag. Den 45 år gamle mannen overfalte en kvinnen med kniv og forsøkte å dra henne inn i et skogholt, men kvinnen klarte å komme seg unna.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Les også: Pågrepet etter overfall

Seksualforbryteren ble fredag fengslet siktet for overfallet onsdag.

– Han er nå fengslet i fire uker under hjemmel av fare for gjentagelse. Det betyr at retten frykter at han kan begå nye straffbare handlinger. Mannen har samtykket til fengsling, men erkjenner ikke straffskyld, sier Håvarstein.

Politiet opplyser også om at de jobber med å få ham gjeninnsatt i forvaring.

Siktede avga forklaring på stedet etter at han ble pågrepet natt til torsdag. Han opprettholdte samme forklaring under fengslingsmøtet fredag, skriver Budstikka.

Siktede ønsker likevel å utdype sin forklaring i nye avhør neste uke.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger