Hopp til innhold

Sandra Borch truet på livet før pelsdebatt

Senterpartipolitikeren fikk en telefon i morges med trusler om at hun skal dø under kveldens sending av Debatten på NRK.

Sandra Borch

Sandra Borch er truet på livet etter at hun har talt pelsnæringens sak den siste uka.

Foto: Tom søbstad/nrk

Debatten om pelsdyravl har igjen blusset opp etter at NRK Brennpunkt tirsdag denne uken sendte dokumentaren «Pels» hvor dyrevernere med skjult kamera dokumenterte dyremishandling.

Senterparti-politiker Sandra Borch er en av pelsdyrbransjens forsvarere og markerte dette ved å stille i minkpels på julebordet til fylkestinget i Troms i går kveld.

– Dette er ingen demonstrasjon, pelsen har jeg på fordi den er varm og vakker. Men det er jo også en gunstig anledning til å vise standpunkt, sa Borch til NRK da hun ankom fylkeshuset i Tromsø i går.

Direkte trussel

I kveld er Borch en av deltakerne i Debatten på NRK1, men i forkant av kveldens sending har politikeren fått trusler om at hun ikke vil slippe unna programmet i live.

Gjennom sin Instagram-profil opplyser Borch om truslene.

«Jeg stiller på debatten på NRK i kveld til tross for drapstrusler om at jeg skal dø under sending. Ikke fordi jeg ikke blir redd, men fordi jeg ikke vil trues til taushet i en vanskelig sak. Ps. Jeg er et menneske med følelser.»

Borch forteller til NRK at hun fikk en anonym telefonsamtale i dag morges hvor truslene ble framsatt.

– Det har vært et heftig døgn for å si det mildt. Det at jeg får drapstrusler er ikke noe nytt, men da er det mer generelle om at jeg bør slaktes og dø. Her var det direkte tidfestet når jeg skulle dø, sier Borch til NRK.

Hun har foreløpig ikke hatt tid til å anmelde truslene siden hun har vært på fylkestinget i hele dag.

Skjerper sikkerheten

Sp-politikeren sier at hun ikke vil la seg stoppe av truslene og kommer til å delta på Debatten som normalt.

– Jeg blir jo ekstra motivert til å virkelig kjempe for saken og stille i Debatten. Da viser jeg at jeg i hvert fall ikke vil la meg trues til taushet, sier Borch.

Hun sier hun håper at det ikke ligger alvor bak truslene og at det kun er følelsene som har tatt overhånd for meningsmotstanderne hennes.

– Jeg tror ikke jeg skal ha på meg minkpelsen i dag, men jeg skal fortsatt bruke pels, sier Borch.

Vaktsjef for Debatten Anne Katrine Førli sier de er kjent med truslene mot Borch og at det vil være høynet sikkerhet i forbindelse med kveldens program.

– Vi har ekstra sikkerhet i kveld fordi dette er et betent tema med harde fronter, sier Førli til NRK.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ