Saken gjenopptatt i går, døde i dag

Harald Tveiten fikk gjenopptatt saken sin i går. I dag døde han.

Ola Thune

Privatetterforsker Ola Thune

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Tidligere lensmann i Rollag, Harald Tveiten ble dømt for underslag i 1995, men har hele tida hevda at han er uskyldig dømt.

Gjenopptakelseskommisjonen avviste opprinnelig Tveitens krav om ny rettssak, men i går beslutta kommisjonen at saken hans skulle bli tatt opp på nytt. Årsaken er at de innrømmer å ha tolka en paragraf feil.

Les: Får saken gjenopptatt

Underslag av 223 000 kroner

I 1995 ble Tveiten dømt for underslg av 223 000 kroner. Pengene hevet lennsmannen i banken for ei gammel dame. Tveiten har hele tida nekta for å ha tatt pengene. Han sier de ble donert til veledige formål, etter fullmakt fra dama.

Lennsmannen hyrte inn privatetterforsker Ola Thune for å etterforske saken for tolv år siden. Thune er sikker på at Tveiten er uskyldig dømt, og sier at det at saken blit tatt opp på nytt, i praksis betyr at han er frikjent.

Blanda følelser

Etterforsker Ola Thune har jobba i flere år med saken, og mottok beskjeden om at saken blir gjenopptatt med blanda følelser.

- På den ene sida er vi jo veldig glad for at saken blir gjenopptatt, men Harald Tveiten har vært veldig syk i lengre tid, og det er en tragedie at han ikke får med seg dette på en ordentlig måte. Vi er ganske sinte for at det har gått så lang tid. Harald Tveiten har hatt et helvete i mange år, sa etterforskeren til NRK Østafjells i går ettermiddag.

Fikk ikke oppleve gleden

Thune sier at Tveiten trolig var så syk at han ikke fikk med seg den gledelige beskjeden om at saken endelig blir gjenopptatt.

- Dette har han slåss for i mange år, og han har aldri gitt opp. Det er veldig trist at han er så syk at han ikke får med seg det hele. Vi håper han har fått med seg meldinga. Gjennom dette er han jo reinvaska, sa Thune i går.

Han er er sikker på at Tveiten nå blir frikjent, og tror det vil ende opp med en erstatningssak.

Les også: Kan bli frifunnet for underslag

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger