Hopp til innhold

Saera Khan er sykmeldt

Etter at stortingsrepresentant Saera Khan (AP) innrømmet at hun hadde ringt alternative veiledere, eller klarsynte, har Arbeiderpartiets stortingsgruppe sittet i krisemøte. Khan er nå sykmeldt.

Saera Khan (Ap)
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Leder for Aps stortingsgruppe, Hill-Marta Solberg, sier i en pressemelding at gruppeledelsen ikke var kjent med disse opplysningene fra før.

- Dette er en trist dag for Saera, sier Solberg.

Les også: Saera Khan ringte klarsynte

Video nsps_upload_2008_10_9_11_55_17_559.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: -Hun har ikke så mye livserfaring, sier Solberg.

- Ung politiker som har gjor feil

– Saera Khan er på grunn av dette kommet i en meget vanskelig situasjon, og hun er nå sykmeldt fra Stortinget inntil videre. Jeg er lei meg på Saeras vegne og synes det er meget trist det som er skjedd, sier Solberg.

- Saera Khan er en ung politiker som har gjort en feil, sier Solberg i Ap til VG.no .

Innrømmet telefoner

I pressemeldingen Khan sendte ut onsdag kveld understreket hun at det medfører riktighet at hun har hatt private samtaler med utlandet, men innrømmer også for første gang at hun har hatt samtaler med klarsynte.

«Det har ikke tidligere kommet fram at store deler av utgiftene har vært knyttet til samtaler med alternative veiledere, såkalte klarsynte. Det beklager jeg på det sterkeste», heter det i pressemeldingen.

Video nsps_upload_2008_10_9_11_37_32_557.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Leder for Aps stortingsgruppe, Hill-Marta Solberg uttaler seg til pressen.

Deltok ikke selv

I en pressemelding skriver Hill-Marta Solberg at ledelsen i Arbeiderpartiets stortingsgruppe ikke fikk vite om Khans telefoner til klarsynet før i går kveld.

På krisemøtet deltok, ifølge VG, blant annet parlamentarisk leder Hill-Marta Solberg, sekretariatets leder Odd Erik Stende og nestleder Jardar Flå, i tillegg til informasjonsleder Anne Odden.

Saera Khan selv var ikke på møtet.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ