NRK Meny
Normal

Rohde takket nei til å bli ordførerkandidat for Ap

Tidligere seksjonssjef i Oslo politidistrikt, krimforfatteren Hanne Kristin Rohde, ble i fjor spurt om å stille opp som ordførerkandidat i Oslo for Arbeiderpartiet.

Hanne Kristin Rohde

Tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde skal ha takket nei til å bli Aps ordførerkandidat i Oslo.

Foto: Jon Anders Møllen / NRK

Rohde takket imidlertid nei til tilbudet skriver Dagbladet, som viser til flere sentrale kilder.

Til høsten går Ap til valg i hovedstaden med Raymond Johansen som byrådslederkandidat og Tone Tellevik Dahl som ordførerkandidat.

– Noen sa ja, andre takket

– Jeg trives svært godt i min tilværelse som foredragsholder og forfatter, og jeg er sikker på at Ap har funnet den beste kandidaten i Tone Tellevik Dahl, sier Rohde til Dagbladet.

Raymond Johansen vil verken bekrefte eller avkrefte at han kontaktet Rohde.

– Jeg har vært opptatt av å få med mange på listen og spilte det inn til nominasjonskomiteen. Noen sa ja og ble innstilt, andre takket nei da de ble spurt av nominasjonskomiteen, skriver han i en epost til avisen.

Lippestad

Det er tidligere kjent at advokat Geir Lippestad i fjor vår ble spurt om å være Aps ordførerkandidat. Han takket også nei, men sa ja til å stå på Aps bystyreliste i Oslo.

Ifølge Dagbladets kilder ble også tidligere kulturminister Turid Birkeland kontaktet angående vervet som ordførerkandidat. Birkeland sier selv hun ikke fikk noen formell henvendelse, men at hun er kjent med at «mange navn ble nevnt».

– Det var uansett helt uaktuelt for meg å være ordførerkandidat. Men det hadde vært morsomt å sitte i bystyret, så jeg står nå på listen, sier Birkeland.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger