Fjerner klassikere fra hyllene etter skader i glassflaskene på julebrus

Ringnes tilbakekaller julebrus og eplemost i flere landsdeler etter at det er funnet flere små, blanke glassflasker med skader i munningen.

Ringnes

TREKKES FRA MARKEDET: Man får pengene tilbake dersom man leverer tilbake flasker av denne typen som ikke er åpnet. Ringnes har kalt tilbake 13 millioner glassflasker.

Foto: Ringnes

– Dette er så trist som det kan få blitt, og timingen er maks dårlig. Vi går jo nå inn i den perioden hvor salget av julebrus pleier å ta helt av.

Det sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

De som allerede har drukket fra flaskene, trenger ikke være redd for at de har fått i seg glass.

Nicolay Bruusgaard

TRIST: At det kan være fare for at glassbiter havner i flaskene gjør at alle må kalles tilbake. Det sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

Foto: Lars Os / NRK

Løse glassbiter

– Vi har fått noen henvendelser om løse glassbiter i toppen under korka. Hvis flasken er skadet kan det ligge glass i flasken, derfor må vi tilbakekalle all julebrus på glassflasker både fra Dahls og fra Hamar & Lillehammer julebrus.

Ringnes har derfor valgt å trekke 13 millioner glassflasker tilbake fra markedet.

Produktene dette gjelder er Dahls Julebrus, Dahls julebrus Lett, Hamar & Lillehammer julebrus, Hamar & Lillehammer julebrus Lett, Mozell Eplemost og Tou Eplemost.

Skadene på flaskene er synlige når flaskene er åpnet.

Ringnes har mottatt 13 reklamasjoner av totalt 13 millioner produserte flasker.

Får pengene tilbake

Bruusgaard forstår at mange nå fortviler over at de ikke får favorittdrikken sin på bordet i jula.

– Er det noe jeg vet så er det at Dahls julebrus på glassflaske betyr mye for trønderne. Akkurat i jula ønsker mange å ha denne flaskevarianten på julebordet.

En sixpack med julebrus står nok allerede i manges kjøleskap.

Dahls julebrus

TRØNDERFAVORITT: Jula blir neppe den samme for mange trøndere, som nå må klare seg uten Dahls julebrus på glassflaske.

Foto: Privat

– Hvis de er uåpnet kan de leveres tilbake til utsalgsstedet og de vil få pengene tilbake, sier Bruusgaard.

Flaskene er aldri brukt før, og Ringnes er nå i dialog med flaskeprodusenten for å finne ut hva som er grunnen til at enkelte flasker er skadet i toppen.

– Hvor mye taper Ringnes på dette?

– Vi vet fra tidligere år at mange kjøper julebrus de siste to ukene før jul, så for Ringnes vil dette kunne bety et stort tap. Det er ikke det vi fokuserer på i dag.

Julebrus på plastflaske

Ringnes vil nå se om det er mulig å produsere noe mer julebrus frem mot jul på plastflasker.

– Vi ser om det er mulig å produsere noe mer på plast frem mot jul, men det blir uansett begerensede volumer. Får man tak i plastflasker så er det et plaster på såret, sier Bruusgaard.

– Men glassflasker med julebrus blir det ikke produsert mer av før jul. Vi har ikke flasker som vi kan bruke, så det sier seg selv.

Et stort apparat er nå satt i gang for å hente inn alle flaskene. Kjedene har fått beskjed om å stoppe salget og sette alt på lager.

– Mange må stå på ekstra for å få gjennomført denne prosessen. Det er snakk om store volumer og vi må hente tilbake alle flaskene, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger