NRK Meny
Normal

Regjeringen uten miljølover

Regjeringen vil satse på miljøet, men har ikke lagt fram et et eneste nytt lovforslag om miljø siden den begynte. Det viser tall som NRK har hentet inn.

Trillemarka i Buskerud
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Medlemmene i miljøkomiteen på stortinget sier de går arbeidsledige fordi regjeringen leverer så få miljøsaker.

Jens stoltenberg lanserte store miljømål for Norge i går. Men på stortinget har de sett svært lite til regjeringens visjoner i miljøpolitikken.

Børge Brende har derfor lite å gjøre i energi og miljøkomiteen på Stortinget. Null nye lovforslag og to stortingsmeldinger, det er alt Stoltenberg-regjeringen har lagt fram for Stortinget på det første halvtannet året ved makten, 

- Det er for dårlig og viser at det er uenighet og diskusjoner innad i regjeringen og da blir miljøpolitikken for dårlig, mener Brende.

Skogområdet Trillemarka i Buskerud er ei sak der regjeringen fortsatt krangler om hvor mye skog som skal vernes. 
Fredrik Hauge i Bellona frykter at regjeringens nye klimamål ikke blir gjort om til nye, konkrete lovforslag.

- Vi får et verdensmesterskap i målsettinger om kutt i CO2-utslipp uten at dette forankres i lovtekst og gjennom realiteter, sier Hauge.

Men regjeringen avviser kritikken. Den leverer nok miljøsaker til stortinget og fleie saker er på vei, sier politisk rådgiver i Miljøverndepartementet Morten Vasstøl. Han mener tidspunktet for å komme med slikk kritikk er rart.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger