Hopp til innhold

Kunne du vært statsminister?

Hva kan du om Norge? Test deg selv i å være statsminister for en dag og finn ut om du egner deg på Stortinget.

1/10 Norske soldater i utlandet

StatsministerQuiz- 1
Foto: NRK

Du blir vekket av forsvarsministeren klokken 03.30 med beskjed om at en norsk soldat er drept i tjeneste i utlandet. I hvor mange land deltar norske soldater i dag i internasjonale operasjoner?

2/10 Statsbudsjettet

Statsminister Quiz

Regjeringen er samlet på ditt kontor for å legge siste hånd på statsbudsjettet før det legges frem. Det offentlige brukte nesten 1500 milliarder kroner i 2015. Hva var den største utgiftsposten?

3/10 Ulv og sau

StatsministerQuiz-04

Du er med i Politisk kvarter i NRK for å diskutere ulv og sau med Senterparti-lederen. Hvilket norsk rovdyr tar flest sau i Norge hvert år?

4/10 Tunneler

StatsministerQuiz-05

Du får spørsmål i Stortingets spørretime om hvorfor utbyggingen av tunneler tar mer tid enn planlagt i Nasjonal transportplan. Hvilket fylke har flest tunneler?

5/10 Miljøvennlige biler

StatsministerQuiz-02
Foto: NRK

Den danske statsministeren er på besøk og spiser frokost med deg i Statsministerboligen. Han vil ha råd om hvordan han skal få opp salget av el- og hybridbiler. Hvor mye større er andelen el- og hybridbiler av nybilsalget i Norge, sammenlignet med i Danmark?

6/10 Melkebønder

StatsministerQuiz-03

Represententanter for bøndene kommer på kontoret ditt for å kreve større subsidier på melk. Hvor mange gårder driver med melkeproduksjon i Norge?

7/10 Innvandring

Statsminister Quiz

Du er på et arrangement for å feire nasjonaldagen til landet som har flest innvandrere i Norge. Hvilket land er det?

8/10 Kvinner i regjeringen

StatsministerQuiz-Kvinner i regjeringen
Foto: NRK

I ekstraordinært statsråd på Slottet blir det utnevnt ny utenriksminister. For første gang får Norge en kvinnelig utenriksminister. Hvem var Norges første kvinnelige statsråd?

9/10 Sysselsetting

Statsminister Quiz

Du holder pressekonferanse for å kunngjøre at regjeringen legger frem et forslag om å gjøre det lettere å komme seg ut i jobb. Hvor stor andel av Norges befolkning mellom 25 og 66 år er i arbeid?

10/10 Rangering i Norge

Statsminister Quiz

Kongen har invitert gjester fra det offisielle Norge til middag på Slottet. Gjestenes plassering ved bordet bestemmes av deres posisjon i Hoffrangreglementet. Hvem er rangert høyest etter kongen?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

AKTUELT NÅ