Hopp til innhold

Politimann siktet for seksuallovbrudd

OSLO TINGHUS (NRK) Spesialenheten har siktet en polititjenestemann i 30-årene. Aktor ba om en ukes varetektsfengsling for seksuallovbrudd, i Oslo tingrett i dag, men fikk ikke medhold.

Oslo Tinghus

RETTSMØTE: Mannen fremstilles for fengsling i Oslo tinghus fredag.

Foto: NRK / NRK

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 295, som gjelder «misbruk av overmaktsforhold eller lignende». Retten mener det ikke er fare for bevisforspillelse.

Den avgjørelsen anker Spesialenheten, og den får dermed oppsettende virkning. Politibetjenten blir altså sittende i varetekt til anken er behandlet i lagmannsretten.

Det er Spesialenheten som etterforsker mannen. Etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten sier at de ønsker å sikre flere bevis på kommunikasjonen mellom politibetjenten og den fornermede.

– Vi er uenig i rettens vurdering. Spesialenheten har hatt ønske om å sikre bevis og har løpende bistand fra Kripos til det, sier Wold.

De ba om at mannen varetektsfengsles i en uke, men fikk altså ikke medhold. Den fornærmede har også forklart seg til Spesialenheten.

Kommuniserte på Snapchat

Snapchat er kanalen den sikta og fornærma har kommunisert mest på, og Spesialenheten har gjort undersøkelser av siktedes mobiltelefon og sosial medium.

Forsvarer Eva-Marie Stryker sier den siktede politibetjenten ikke erkjenner straffskyld, men at han har erkjent de faktiske forholdene. Han er fornøyd med kjennelsen fra tingretten.

– De har sikret det som sikres kan. Han har også selv uoppfordret, med en gang han ble pågrepet, oppgitt brukernavn og passord til alle sine datautstyr og sosiale medier, sier forsvarer Stryken.

Spesialenheten etterforsker om mannen har misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang og å utnytte en person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon.

– Han mener at disse forholdene er noe han har gjort på sin fritid og har ingenting med hans virke som polititjenestemann å gjøre, sier Stryken.

– Han bestrider at han har brukt sitt yrke til å oppnå noe?

– Det er riktig. Dette har helt privat karakter og har ingenting med hans jobb å gjøre, sier Stryken

Politidistriktet mannen jobber i viser til at saken er under etterforskning av Spesialenheten og vil derfor ikke kommentere saken.

Knut Wold i Spesialenheten

I RETTEN: Knut Wold i Spesialenheten er etterforskningsleder for saken.

Foto: Runa Victoria Engen

Siktede ble fremstilt for fengsling i Oslo tingrett klokken 13 i dag.

Det var VG som først omtalte sitelsen. Ifølge avisen ble mannen pågrepet onsdag.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ