Hopp til innhold

Pågrepet etter drapstrusler mot Feministisk initativ

En person er pågrepet etter å ha rettet drapstrusler mot alle involverte i Feministisk initiativ, opplyser partiet.

Cathrine Linn Kristiansen, leder for Feministisk Initiativ i Oslo

Cathrine Linn Kristiansen er førstekandidat for det nystartede partiet Feministisk parti i Oslo.

Foto: Sarah Pierstorff / NRK

Partiet opplyser i en pressemelding at partiet søndag kveld mottok en «konkret drapstrussel rettet mot organisasjonen og alle involverte i den, både i Bergen og Oslo».

– Vi slo fast at e-posten er et lovbrudd og handlet deretter. Vi har anmeldt saken og PST ble raskt informert. En etterforskning ble iverksatt, skriver Anette Basso, talsperson for Feministisk initativ Bergen.

Ifølge Feministisk initativ ble avsenderen av truslene pågrepet i Oslo tirsdag. Partiet henviser til politiet på Grønland, for ytterligere informasjon om pågripelsen.

Jourhavende jurist ved Grønland politistasjon, politiadvokat Marianne Berg, opplyser overfor NRK at politiet mener det er en mindreårig gutt som står bak truslene.

Berg opplyser at gutten er siktet for trusler, etter straffelovens paragraf 227. På spørsmål om hvordan politiet vurderer innholdet i truslene, skriver Berg i en e-post at «politiet ser alvorlig på trusler mot politikere og medlemmer av politiske partier».

Feministisk initativ er et nystartet parti i Norge, som stiller lister ved høstens kommunevalg i Oslo og Bergen. Partiet har sitt opphav i Sverige, og har særlig feminisme som sin hjertesak.

Feministisk parti skriver i pressemeldingen at truslene også er «en trussel mot demokratiet». Videre opplyser partiet at man nå vil holde fokus på valgkampen, og «jobbe for likestilling og mot diskriminering i både Bergen og Oslo».

AKTUELT NÅ