Hopp til innhold

Over en million har sjekket skattemeldingen

Difi og BankID melder om småproblemer, men sier det meste har gått greit.

Bank-ID "Blakk Tid"

Noen BankID-meldinger passer bedre enn andre. Dette var passordet NRK-journalist Jørn Resvoll fikk da han skulle sjekke skattemeldingen.

Foto: Jørn Resvoll / NRK

I natt ble skattemeldingen lagt ut, og som vanlig har mange benyttet seg av muligheten til å sjekke om de får penger igjen eller må betale mer i skatt.

– Klokken 09 hadde litt over 1 100 000 åpnet skattemeldingen. På samme tidspunkt i fjor var det ca 935 000 som hadde åpnet., sier Kommunikasjonsrådgiver i Skattedirektoratet Helen Rist.

Det var flest som ville sjekke skattemeldingen rett etter at de ble lagt ut, og trafikken gikk minket i løpet av natten.

125 transaksjoner i sekundet

Hege Steinsland

Kommunikasjonssjef i BankID, Hege Steinsland

Foto: BankID

Tidligere år har det vært problemer med nettsidene til skattemeldingen, men så langt har ikke Difi registrert store problemer. Enkelte brukere har måttet prøve et par ganger, og det har vært problemer med BankID.

Kommunikasjonssjef Hege Steinsland i BankID sier de har hatt rekordstor pågang i natt, men kun småproblemer.

– Vi har på det meste hatt 125 transaksjoner i sekundet, og det er muligens ny rekord, sier Steinsland.

Steinsland sier trafikken kommer både fra folk som vil sjekke skattemeldingen og nettbanken.

Forventer mer trafikk etter hvert

Både Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi), som drifter nettsidene og BankID forventer at trafikken vil ta seg opp igjen i løpet av morgentimene.

– Vi forventer størst trafikk mellom klokken 7 og 11. Det er vanskelig å garantere at det ikke oppstår feil fremover, men vi legger ut driftsmeldinger og vil forsøke å veilede brukerne slik at alle får sjekket skatten sin, sier seniorrådgiver Frank Fardal i Difi.

Dersom det skulle oppstå feil har både Difi og BankID ekstra folk på jobb.

– Selvfølgelig har vi ekstra folk på jobb. Nå håper vi alle systemer holder seg stabile, og så løper det folk og mekker dersom det skulle skje noe, sier Steinsland.

AKTUELT NÅ