Hopp til innhold

Lover bedre tilgang på våpen for politiet

Politidirektøren vil utvide tilgangen til våpen for politiet og varsler at en ny våpeninstruks kan være på plass innen nyttår.

Reportasje i Dagsrevyen. Reporter Martin Fjørtoft.

NETT-TV: Politidirektør Odd Reidar Humlegård vil gjøre det enklere for politiet å få tilgang til våpen.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård mener det er naivt å tro at politiet kan være like raskt på plass uansett hvor i landet det er. Det er rett og slett ikke realistisk, sier han.

Frustrasjon

Politiet får økt bevæpning.

Alle politiets utrykningskjøretøyer kan bli utstyrte med våpen.

Som NRK fortalte i går mener de fleste tillitsvalgte i Politiets Fellesforbund rundt om i landet at beredskapen ikke har blitt bedre etter 22. juli, og flere sa også at beredskapen har blitt dårligere. Mange er frustrerte over manglende nasjonale retningslinjer for hvem som kan oppbevare våpen i bilene.

Politidirektøren er ikke enig med de tillitsvalgte i at ingenting har blitt bedre siden 22. juli 2011.

– Vær tålmodig

– Min beskjed tilbake til de tillitsvalgte er at de må være tålmodig. Men jeg er enig med dem i at de tiltakene som kan løses fort, de skal løses fort. Og når det gjelder våpen, så vil det bli utvidet tilgang, sier Odd Reidar Humlegård.

En ny våpeninstruks kan være klar innen nyttår, og Politidirektoratet starte et pilotprosjekt der også Utrykningspolitiet skal få lov til å ha våpen i bilene sine. De utreder også måling av responstid i hvert enkelt politidistrikt.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger