Hopp til innhold

Ny økonomikommentator: Jeg håper å gi NRK et trøkk

Cecilie Langum Becker (37) har vært ansatt som digitalsjef i Dagens Næringsliv frem til nå. – Jeg gleder meg veldig til å bidra til NRKs satsing på økonominyheter, sier hun.

Cecilie Langum Becke

Cecilie Langum Becker (37) er ny økonomikommentator i NRK. Hun ser frem til å gi litt økonomistoff et ekstra trøkk i NRK.

Foto: Privat

– Det er kjempespennende og så nær drømmejobben jeg kan komme, sier Becker om å være nyansatt økonomikommentator i NRK.

Becker vil bidra til å styrke NRKs dekning av næringslivs- og økonomistoff med den nyopprettede stillingen som økonomikommentator.

– Det er viktig at NRK også er veldige gode på økonomistoff. Både NRK og jeg har registrert at det er mangelfull dekning på dette området, men jeg håper å gi NRK et trøkk, sier hun.

Økonomistoff er noe som angår alle og har mye å si for folks privatliv og økonomi. Becker ønsker å gjøre det lettere for folk å forstå økonomistoff.

– Økonomi og forstå grunnleggende temaer innenfor dette er viktig. Jeg håper å få publikum begeistret for dette temaet og gjøre det lettere tilgjengelig og enklere å forstå, sier hun.

– Et viktig grep

– NRK Nyheter ønsker å løfte frem fagområdet økonomi på TV, radio, nett og mobil. Ansettelsen av Becker som økonomikommentator er et viktig grep i så måte, sier Alexandra Beverfjord, nyhetsdirektør i NRK Nyheter.

Nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord

Alexandra Beverfjord ser frem til å løfte frem økonomistoff på NRKs plattformer.

Foto: NRK

Becker er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og er også renteanalytiker fra Norske finansanalytikeres forening. Hun har også en lang fartstid som journalist.

– Med sin bakgrunn og kompetanse vil Becker bidra til å styrke NRKs dekning av næringslivs- og økonomistoff, sier fagredaktør Marius Tetlie i nyhetsdivisjonen.

Vant i Strasbourg

Den nyansatte økonomikommentatoren har jobbet hardt for at kildevernet som journalist skal beskyttes.

I 2007 skrev Becker saken om at obligasjonseiere «Frykter at DNO rakner». Artikkelen ble en viktig del av etterforskningen av DNO, og Økokrim krevde at Becker oppga sine kilder.

Både Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett slo fast at Becker hadde vitneplikt, men Becker mente at som journalist hadde hun et kildevern å beskytte.

Saken gikk så opp til Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen i Strasbourg, der slo de i fjor fast at den norske stat krenket ytringsfriheten da de innkalte Becker som vitne.

AKTUELT NÅ