Hopp til innhold

NRK vant elleve priser under Prix Radio

Podkastserien «Purk eller skurk» om Eirik Jensen-saken fikk årets fagpris, mens P3 stakk av med hele seks priser i norsk radiobransjes Oscar-utdeling.

Gjengen bak serien «Purk eller skurk»

Martin Giæver, Irina Tjelle, Runar Henriksen Jørstad, Ingunn Andersen og Lillian Grønning vant fagprisen for «Purk eller skurk».

Foto: NRK

NRK vant hele elleve priser under Prix Radio som gikk av stabelen på Ullevål Stadion i Oslo fredag kveld.

Prix Radio er radiobransjens egen prisutdeling som belønner de beste radioproduksjonene i Norge.

Illustrasjon: Marco Vaglieri/NRK

«Purk eller skurk» ble fulgt av flere hundre tusen.

NRK vant i kategorien årets fagpris med podkasten «Purk eller skurk».

– Det var en overraskende seier, siden vi ikke var påmeldt i denne kategorien. Ekstra stas å få en så uventet pris, sier en av reporterne bak prosjektet, NRK-journalist Martin Giæver.

Flere hundre tusen fulgte NRKs største podkast-suksess, som tar for seg tiden før og under rettssaken mot politimannen Eirik Jensen.

– Det er morsomt at nyhetsarbeid traff så godt. Vi har aldri tidligere laget podklast om en pågående sak. Men dette er egentlig tradisjonell radio. Det viser at gode historier fortsatt er noe folk vil høre, sier Giæver videre.

– Utrolig gøy å vinne denne prisen

Prisen for årets nyhetsbulletin gikk til NRK Dagsnytt med sendingen om Jensen og Trump.

Programleder Ida Creed og vaktsjef Arne Fosland for sendingen mottok prisen.

– Det er utrolig gøy å vinne denne prisen. Det var mange gode konkurrenter, så det gjør oss stolte å ta denne prisen i kveld, sier Creed, som er en av landets mest kjente radiostemmer.

Kriteriene som bedømmes, er hvor godt innholdet når lytteren, gjennom nyhetsankerets tilstedeværelse og autoritet i studio, prioritering av innholdet, språkbruk, framdrift og programflyt.

Arne Fosland og Ida Creed

GØY: Arne Fosland og Ida her avbildet like etter at de mottok prisen for årets nyhetsbulletin Prix Radio. Utrolig gøy, sier Creed i en kort kommentar.

Foto: Ingunn Andersen / NRK

Aktualitetsprogrammet Norgesglasset i NRK P1 og reporter Ragnhild Sleire Øyen fikk pris for årets reportasje.

P3 den store vinneren

Totalt 21 priser ble delt ut innen radioproduksjon. P3 ble kveldens store vinnere med hele seks priser.

SE VIDEO: En tydelig beveget Silje Nordnes tok til tårene da hun snakket om følelsene sine rundt Orlando-massakren på P3-Morgen.

Programleder Silje nordnes i P3 Morgen reagerte med tårer på direkten - etter angrepet mot en nattklubb for lesbiske og homofile i Orlando i juni i fjor. Dette ble kåret til årets øyeblikk i Prix Radio i kveld.

Også konkurrenten P4 gjorde det bra. P4s Radiofrokost gikk seirende ut i kategoriene året direktesending, årets morgenflate og årets programledere.

20 av prisene ble vurdert av fagjuryer. Den siste prisen - publikumsprisen årets radionavn 2017 - ble vunnet av P3morgen.

Det er foreningen Radiodager som arrangerer prisutdelingen og radiofesten.

AKTUELT NÅ