Norsk Pegida-leder Max Hermansen mister deltidsjobb

Max Hermansen, som har frontet den islamfiendtlige organisasjonen Pegida i Norge er ikke lenger ønsket som deltidslærer ved Opplæringskontoret for service og samferdsel.

Max Hermansen

Samfunnsfaglærer Max Hermansen har ledet flere islamfiendtlige demonstrasjoner i regi av Pegida i Oslo.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Vi tok den avgjørelsen allerede i desember, sier leder for Opplæringskontoret Charles Galaasen til NRK.

Max Hermansen har tidligere holdt kurs for elever ved Opplæringskontoret for service og samferdsel. Men allerede i høst kom lærestedet frem til at de ville gjøre dette i egen regi og med egne ressurser. Til dels på grunn av Pegida-lederens tidligere uttalelser og syn på islam.

– Vi har noen verdier i Opplæringskontoret som handler om inkludering, og det stemmer dårlig overens med Hermansens synspunkter. Vi må også ta hensyn til våre kunder og deres tilbakemeldinger på hvem vi bruker på kurs, sier Galaasen.

Synd å miste jobben

Max Hermansen har ikke forståelse for at Opplæringskontoret ikke lenger vil bruke han som lærer.

– Dette var en undervisning som jeg syns var svært bra. Her var det voksne mennesker som ønsket å ta fagbrev, et flertall av dem med muslimsk bakgrunn, sier Hermansen til NRK.

– De fire årene jeg har holdt kurs her har vært meget vellykkede på den måten at et flertall av de elevene jeg har hatt, har klart å fullføre teorieksamen og så tatt fagbrev.

Sykemeldt samfunnsfagslærer

Det var TV2 som først meldte om saken. Hermansen arbeider også deltid som samfunnsfaglærer ved Kuben og Etterstad videregående skole. Han har vært sykmeldt siden i fjor høst etter at elevene klaget på de anti-islamske holdningene hans.

Venter du liknende reaksjon fra de videregående skolene du underviser på?

– Begge skolene er jo fullstendig klar over at mitt politiske engasjement er utenfor klasserommet. Det jeg har gjort på skolen er å følge læreplanen og sørge for at de lærer noe de har bruk for fremover i livet, sier Hermansen.

I appellen mot islamsk innvandring i Oslo i går refererte Pegida-lederen Max Hermansen til statistikk om muslimer. SSB-forskere ble invitert til Dagsnytt 18 for å se nærmere på statistikken han viste til.

I appellen mot islamsk innvandring i Oslo i går refererte Max Hermansen til statistikk, og kom så med noen påstander om muslimer. SSB-forskere ble invitert til Dagsnytt 18 for å se nærmere på statistikken han viste til.

SISTE NYTT

Siste meldinger