Hopp til innhold

Norsk lasteskip kapret – ni personer er tatt til gissel

Pirater tok seg om bord i lasteskipet og kidnappet ni personer utenfor kysten av Benin. Ni filippinske statsborgere er tatt til gissel.

MV Bonita

KAPRET: Tørrlasteskipet, MV Bonita, ble kapret av pirater mens det lå på anker lørdag morgen utenfor Cotonou i det afrikanske landet Benin.

Foto: J.J. Ugland

Det bekrefter Ugland Rederi på sine egne hjemmesider.

Skipet MV Bonita ble kapret av pirater mens det lå på anker lørdag morgen utenfor Cotonou i det afrikanske landet Benin.

Angrepet skjedde omtrent 9 nautiske mil fra havnen i Cotonou, ifølge Benin WebTV. Ni personer som jobbet på lasteskipet ble tatt til fange og fraktet vekk, opplyser selskapet.

Ifølge lokale medier er det kapteinen og åtte andre ansatte som ble bortført av piratene, og det var de andre ansatte om bord på skipet som fikk varslet myndighetene.

Ved 14-tiden lørdag kom skipet til kai i havnebyen. Politiet har startet etterforskning og avhør av det resterende mannskapet.

– Etterforskningen pågår. Kystvakten patruljerer området daglig, og overvåkningen av området er ytterligere styrket nå, opplyser havnevesenet til Benin Web TV.

Rederiet har sitt hovedkontor i Grimstad, og det er her det 189 meter lange skipet er registrert.

Familiene til de kidnappede sjøfolkene har ifølge rederiet blitt varslet, og de blir gitt løpende oppdatert om situasjonen.

Rederiets kriseteam håndterer situasjonen og har kontakt med relevante myndigheter.

– Av hensyn til besetningsmedlemmenes ve og vel, ønsker ikke Ugland å gi noe flere kommentarer om situasjonen, opplyser rederiet.

Kommunikasjonsdirektør Christine Korme i Norsk Rederiforbund sier til DN at alle de kidnappede er filippinske statsborgere.

MV Bonita

AKTUELT NÅ