NRK Meny
Normal

Navarsete politianmeldt for korrupsjon

Rød Ungdom har i dag anmeldt Liv Signe Navarsete for korrupsjon, etter at hun mottok et smykke verdt 26.500 kroner av Røkke-eide Aker Yards.

Navarsete og Bergensfjord

Rød Ungdom mener Liv Signe Navarsete gjorde seg skyldig i korrupsjon da hun fikk et gullarmbånd i gave etter dåpen av gassfergen «Bergensfjord».

Foto: Erik Ask/NRK

Iver Aastebøl i Rød Ungdom

Iver Aastebøl er leder i Rød Ungdom.

Foto: Rød Ungdom

Rød Ungdom mener Navarsete har gjort seg skyldig i korrupsjon, melder P4. Ungdomsorganisasjonen leverte anmeldelsen til Økokrim ved 10.30-tiden i formiddag.

Fikk kostbart gullarmbånd

– Bakgrunnen er at Liv Signe Navarsete har mottatt en dyr gave fra en av de største selskapene som opererte innen hennes ansvarsområde på den tiden. Det ville vært rart om Aker Yards brukte så mye penger på en gave hvis de ikke ville ha noe tilbake, sier leder i organisasjonen Iver Aastebøl til NRK.

Daværende samferdselsminister Liv Signe Navarsete mottok et gullarmbånd til en verdi av 26.500 kroner fra Røkke-eide Aker Yards da hun var gudmor for gassfergen «Bergensfjord» i 2006.

Navarsete er på reise i dag. I en SMS til NRK skriver hun:

«Jeg har registrert anmeldelsen fra Rød Ungdom. Det er ikke naturlig for meg å kommentere dette utover å vise til det jeg tidligere har sagt om mitt forhold til Aker-systemet. Jeg var opptatt av å følge skattereglene da jeg fikk dette armbåndet i gudmorgave mens jeg var samferdselsminister i november 2006. Armbåndet ble gitt på et offisielt arrangement.»

Frykter ikke etterforskning

I Politisk Kvarter på P2 i morges beklaget Navarsete smykketabben, og nå i ettermiddag sier statsminister Jens Stoltenberg til NTB at han godtat beklagelsen. Navarsete sa i samme sending at hun ikke oppfattet at gaven kom fra Kjell Inge Røkke, men fra verftet.

– Aker Yards tjener på å ha et godt forhold til samferdselsministeren, og nå trengs det en skikkelig etterforskning for å få frem alle sider, sier Aastebøl i Rød Ungdom.

Rød Ungdom anmelder Navarsete

Her leverer Rød Ungdom inn anmeldelsen hos Økokrim.

Foto: P4 Nyhetene/Anne Siri Nørstebø Walker

Han mener saken er spesielt alvorlig fordi Navarsete er en høyt plassert person mange har tillit til.

– Jeg kan bekrefte at vi har mottatt anmeldelsen, og den vil som alle andre anmeldelser bli vurdert. Utover det pleier vi ikke å uttale oss om anmeldelser eller eventuelle saksinntak, sier kommunikasjonsrådgiver i Økokrim Mie Skarpaas til NRK.no.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger