Naboen til Anne-Elisabeth Hagen: – Jeg trodde familien var på ferie

FJELLHAMAR (NRK): Tor Egil Berg bor i nabolaget til Anne-Elisabeth Hagen og er barndomskamerat med sønnen hennes. – Jeg håper hun kommer hjem i god behold, sier han.

Tor Egil Berg

Tor Egil Berg fikk sjokk da han hørte Anne-Elisabeth Hagen hadde forsvunnet. Han har vokst opp i nabolaget med sønnen hennes og har kjent familien i en årrekke.

Foto: Halldor Asvall / NRK

NRK treffer Tor Egil Berg i nabolaget hvor Anne-Elisabeth Falkevik Hagen skal ha blitt bortført fra sitt hjem på Fjellhamar utenfor Oslo den 31. oktober i fjor. Det er fremsatt alvorlige trusler og krav om løsepenger etter forsvinningen.

Anne-Elisabeth Hagen

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er gift med investoren Tom Hagen som er en av Norges rikeste menn.

Foto: Politiet, med tillatelse av familien

Berg vokste opp sammen med sønnen til Hagen. De to barndomsvennene dro på besøk til hverandre, skatet, kjørte snowboard og spilte Playstation sammen. Nyheten om at moren til barndomskameraten og nabokvinnen er forsvunnet, kom brått på:

– Jeg er i sjokk etter å ha lest nyhetene i dag tidlig. Det er kjempetragisk. Man skulle ikke tro at sånt skjedde i Norge og i hvert fall ikke med sin nærmeste nabo. Det er sånt man leser fra andre land.

Trodde familien var på ferie

Berg forteller at han ikke har sett familien på lenge.

– Det har vært stille der oppe, og jeg tenkte de var på ferie, sier han.

De siste årene har han flere ganger truffet på Anne-Elisabeth Falkevik Hagen under lufteturer med hunden.

Sloraveien

Politiet har sperret av huset til familien.

Foto: Halldor Asvall / NRK

– Vi småsnakker når vi treffes. Hun er en kjempekoselig dame. Snill og snakker med alle.

Berg har ikke merket noe annerledes i nabolaget de siste månedene.

– Jeg håper Anne-Elisabeth kommer tilbake i god behold, og at familien kan være samlet. Jeg håper hun ikke utsettes for noe vondt, sier han.

Fraråder familien å betale løsepenger

Politiet jobber ut ifra at Hagen ble bortført fra sitt hjem mot sin vilje. Det er fremsatt alvorlige trusler og krav om løsepenger i kryptovaluta.

– Vi har rådet familien til å ikke innfri kravet, sier politiinspektør Tommy Brøske felles enhet for etterretning og etterforskning.

Ifølge VG er det kommet krav om ni millioner euro i kryptovaluta. Dette skal være første gang løsepenger kreves betalt i kryptovaluta i Norge.

Ingen mistenkte

Politiet tror bortføringen er økonomisk motivert og at profesjonelle står bak.

Politiet har satt inn store ressurser i etterforskningen. Øst politidistrikt koordinerer og får bistand fra Kripos, Økokrim, Nasjonal beredskapsenhet, Europol og Interpol.

Anne-Elisabeth Hagen

Politiet mener Anne-Elisabeth Falkevik Hagen ble bortført fra hjemmet sitt i Sloraveien 4 på Fjellhamar, som ligger rundt 30 minutter utenfor Oslo.

Foto: Google Maps

Politiet har så langt ingen mistenkte i saken. De ber folk som har vært i turområdet ved familiens hjem i Sloraveien på Fjellhamar i tidsrommet rundt 31. oktober om å ta kontakt.

Politiet har valgt å holde en lav profil om etterforskningen i månedene etter at Hagen forsvant, men valgte i dag å gå ut offentlig.

Kona til en av Norges rikeste har vært savnet i ti uker.

Kona til en av Norges rikeste har vært savnet i ti uker.

SISTE NYTT

Siste meldinger